Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilva túróhabbal

Szilva túróhabbal
Szilva túróhabbal
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Béres Alexandra receptjei között volt egy almás-túrós, ezt többször elkészítettem. Most kipróbáltam kicsit megvariálva szilvával. Tiszta szerencse, hogy azonnal lefényképeztem, mert a tál pillanatok alatt üres lett. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Elterítjük egy sütőtálban. Rászórjuk a mézeskalács fűszerkeveréket, a cukrot és a zabpelyhet. Jól összekeverjük, berakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 10 percre. Ez alatt a szilva kicsit megpuhult, összeesett, megsült.
  2. A tojást szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A túróhoz keverjük a tojássárgáját, cukrot, citromhéjat és a citromlét. A végén óvatosan hozzáadjuk a habot.
  3. A tálat kivesszük a sütőből, és rásimítjuk a túrós keveréket. Visszadugjuk a sütőbe 10-15 percre.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 834
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szilvafelfújt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

398
szilva 50 dkg
mézeskalács fűszerkeverék 0 ízlés szerint
barna cukor 2 ek
zabpehely 1 ek
tehéntúró 25 dkg
tojás 1 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
cukor 1 ek