Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvabonbon

Szilvabonbon
Szilvabonbon
45 perc / főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta szerettem volna házi készítésű bonbont csinálni, és elsőre valami egyszerűen elkészíthető receptet kerestem. Nagy sikert aratott.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kimagozzuk az aszalt szilvákat.
  2. A mandulát beletesszük egy fazékba, felöntjük vízzel, majd addig főzzük, amíg könnyen le nem válik a héja. Meghámozzuk, ezután betesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg szépen meg nem pirul.
  3. A szilvákat megtöltjük egy-egy mandulával, közben a csokit gőz fölött felolvasztjuk.
  4. A forró csokiba beleforgatjuk a megtöltött szilvákat, és kis fogpiszkálókra szúrjuk. Miután kihűlt, bonbonos papírba csomagoljuk, és már kész is az ünnepi finomság.

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 11 131
elküldve: 0
receptkönyvben: 237
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

baracklekvár

Mióta szakács: 2010.11.06.
2 recept

egyéb elnevezések

csokibonbon aszalt szilvával, csokiba mártott aszalt szilva, aszalt szilvás csokigolyó

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Beooo
Beooo Fri, 2012-04-20 16:40

Jó ötlet és finom. Már "rendelésre" is csináltam. :-)
Köszönöm a receptet!!!

Lara90
Lara90 Sat, 2011-12-10 14:18

Nagyon, de nagyon finom ez a bonbon! :) Köszönet a receptért!

Bettike0930
Bettike0930 Sat, 2011-03-19 22:40

 
Vajon finom aszalt barackkal is? Hát ha minden jó lesz akkor a héten kipróbálom, ezzel együtt. :D

marooned
marooned Thu, 2010-12-23 10:17

Nagyon finom lett, köszi a receptet!

Annyit változtattam csak, hogy egész mogyorót raktam bele mandula helyett, és a végén még beleforgattam reszelt csokiba is (felét feketébe, felét pedig fehérbe).

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Sat, 2010-12-18 19:01

Egyszerűen nagyszerű! Eredeti bon-bon, nincs benne "műanyag". Gratulálok, köszi a receptet.
Gubigabi

541
aszalt szilva 20 dkg
mandula 10 dkg
étcsokoládé 20 dkg