Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvakrémleves Nagymama konyhájából

Szilvakrémleves Nagymama konyhájából
Szilvakrémleves Nagymama konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyi előételünk volt ez a leves. A szezonja ugyan ősszel van, viszont mindenképpen ajánlom kipróbálásra azoknak, akiknél megbújik egy kevés szilva a fagyasztóban. Nem fogtok csalódni :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Két kg szilvát megmosunk, kimagozunk, és felöntünk annyi vízzel, ami ellepi. Majd szegfűborssal, csipet sóval, cukorral, fahéjjal és egy kis gyömbérrel főzzük.
  2. Amikor a szilva teljesen megpuhul és az illatok is összeérnek, levesszük a tűzről, botmixerrel krémesítjük, végül pedig hozzáadjuk a fél liter tejszínt.
  3. A leves hőmérséklete tálaláskor ne legyen hideg, hanem éppen, hogy langyos vagy egy kicsit meleg.
  4. Én túrógombóccal tálaltam, de magában is nagyon finom.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 121
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

fűszeres szilvakrémleves, tejszínes szilvaleves, tejszínes fűszeres szilvakrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

271
szilva 2 kg
víz 3 l
szegfűbors 0 ízlés szerint
1 csipet
cukor 3 ek
fahéj 0 ízlés szerint
gyömbérpor 0 ízlés szerint
főzőtejszín 5 dl