Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvakrémleves tejszínhab-galuskával

Szilvakrémleves tejszínhab-galuskával
Szilvakrémleves tejszínhab-galuskával
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt egy  Besztercei szilvafánk, sajnos beteg lett, és ki kellett vágni. Gyönyörű, nagy szemű gyümölcsöt termett. Legalább 20 kg el lett rakva télire befőttnek. A baj az, hogy a bővebb családomból is csak ketten fogyasztottuk, így nem nagyon fogyott.
Arra gondoltam, elkészítgetem fokozatosan levesnek. Titokban attól féltem, hogy nekem kell egyedül megennem a majd négy liter levest! Legnagyobb megdöbbenésemre az utolsó cseppig elfogyott! Igaz, itthon voltak a gyerekek ebéden.
Nem tudom, nálatok hogy van, de nálunk az ebéd déltől estig tart! Addig sündörögnek a kaják körül, míg az el nem fogy. De én ennek nagyon örülök, mert jó nézni őket!

hozzávalók / 7 adag

ajánlat

Hűtőben is lehűthetitek, de én csak kitettem a teraszra hűlni.
Nem volt annyira hideg a leves, ami nem volt baj, mert odakint viszont hideg volt!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvabefőtteket leturmixoljuk, átszűrjük. Pár db szép szilvaszemet elszeletelünk, félretesszük.
  2. Az átszűrt levet  fazékba öntjük, és feltesszük főni.
  3. Adunk hozzá sót, fahéjat, szegfűszeget, és hozzáöntünk 4-5 dl vizet.
  4. A főzőtejszínt egy tálba öntjük, hozzáadjuk a pudingot, és csomómentesre elkeverjük.
  5. Ha felforrt a levesünk, visszaszedünk egy keveset a tejszínbe. Összekeverjük, és besűrítjük vele a levest.
  6. Citromlével utánaízesítjük.
  7. Beletesszük a szeletelt szilvát.
  8. Ha összeforrt, levesszük a tűzről.
  9. A habtejszínt felverjük, majd a levest habgaluskával tálaljuk.

  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 641
elküldve: 2
receptkönyvben: 155
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

gyümölcsleves szilvából, hideg szilvaleves habgaluskával

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pashmina
Csutak Enikő / Pashmina Tue, 2012-07-31 12:04

Kedves Olaszné Anci !

Már be is szereztem a szilvabefőtteket, hogy elkészíthessem a levest. Egy kérdésem lenne: a befőttek levét is fel kell használni, vagy vízzel kell kiegyenlíteni a leves sűrűségét?

Köszönöm a választ, Enikő

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2012-08-01 16:24

Kedves Pashmina !
Igen, a befőtt levét is fel kell használni, vízzel kell pótolni, mert a lé kevés.
Sűríteni segít a főzős pudingpor is, ami a receptben szerepel.
Remélem tudtam segíteni. Jókedvű főzőcskét kívánok ! Üdv: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2011-08-17 09:41

Kedves Erika !
Olyan szépen megfogalmaztad, én is így gondolom és olyan jól esett, hogy majdnem elsírtam magam.
Te is nagyon jó ember lehetsz ! Szeretettel üdvözöllek: Anci

bokine
bokine / bokine Wed, 2011-08-17 08:48

Kedves Anci!
A recepted nagyon tetszik, hamarosan elkészítem. A sündörgésről meg annyit, hogy én is nagyon örülök, ha haza jönnek a gyerekek és elfogy minden étel. Ez így természetes, örömöt okoz a főzés és örömmel veszem, hogy elfogy az összes. Legyen sok ilyen örömben még részünk, sokáig. Szeretettel gondolva az összes édesanyára, üdvözöllek: Erika

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-04-18 15:48

Kedves Éva !
Örülök, hogy kedvet kaptál az elkészítéséhez! Tényleg finom és gyors leves. A nagy melegben meg kiváló! Úgy látszik mindenhol sündörgés van a kaják körül. De ez így van jól! Ugye?
Köszönöm a kedvességed, szeretettel üdvözöllek: Anci

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2011-04-18 08:25

Kedves Anci!
A szilvaleves tényleg nagyon finom! Csak ajánlani tudom mindenkinek. Kedvet is kaptam hozzá. :)
A sztoridban megmosolyogtatott ez az estig tartó sündörgés a kaják körül. :))) Talán mert magunkra ismertem... Ha azt akarom, hogy valamiből másnapra is maradjon, sürgősen el kell tüntetnem szem elől.
Üdvözlettel: Éva

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2011-04-17 17:12

Aranyos vagy Évikém, mert mintha ide láttál volna, mert pontosan úgy csinálják a családom tagjai, ahogy te leírtad és tényleg az a jó, hogy nem hiába töltöm a délelőttömet a konyhában.
Tegnap gödrei táskaleves volt, Savolyai sertésbordával, Húsvéti hidegtál francia salátával.A testvérem kislánya ( 36 ) túró rudit készített, az enyém ( 39 ) barackmag sütit hozott, én pitét sütöttem, a fiam pedig kürtöskalácsot készített. Estére 1 szelet hús maradt, fél liter levessel, ami 6 liter volt.
Egész délután csipegettek ! Én meg jókat derültem rajtuk. Hát így telt a szombatunk. Puszi : Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-04-17 14:29

Kedves olaszneanci!

Nagyon guszta, a recept, a fénykép is szép, és a szilvafát próbáljátok pótolni, mert az verhetetlen,főleg, ha annyi termett rajta, és ez a fajta ugye, fincsi:-))))
Hát el tudom képzelni, ahogy déltől zarándokolnak estig a fazekak, lábasok, tálak közt a család tagjai, és csipegetnek ebből is és abból is:-)))) A jó, hogy nem hiába dolgoztál a sok finomsággal:-)))
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

279
szilvabefőtt 1.4 kg
habtejszín 2 dl
főzőtejszín 2 dl
pudingpor 0.5 tasak
fahéj 1 tk
szegfűszeg 1 teáskanál
0 ízlés szerint
citromlé 1 ek
cukor 1 teáskanál