Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvalekvár 5. -mandulás

Szilvalekvár 5. -mandulás
Szilvalekvár 5. -mandulás
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Variáció szilvalekvárra.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Nagy lábasban 10 dkg cukrot karamellizálunk, majd ráöntjük az 1 dl vizet, melytől először összeugrik, de kavargatással simára főzzük.
  2. A kimagozott, apróra vágott szilvát rádobjuk, majd puhára főzzük. Hozzáadjuk a cukrot és a lekvárzselésitőt.
  3. Amikor már majdnem kész a lekvár, hozzáadjuk a pirított mandulát és 1 percig főzzük.
  4. Az előkészített üvegeket peremig töltjük lekvárral. Majd rácsavarjuk a tetejüket és 5 percre felfordítjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 416
elküldve: 3
receptkönyvben: 43
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kishuszka

Mióta szakács: 2010.02.18.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

szilvalekvár pirított mandulával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

661
szilva 1 kg
dzsemfix 25 g
mandula 10 dkg
cukor 40 dkg
víz 1 dl