Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvalekvár ahogy Évi néni készíti

Szilvalekvár ahogy Évi néni készíti
Szilvalekvár ahogy Évi néni készíti
340 perc / előkészület: 40 perc főzés: 300 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekem a szilvalekvárt kedveli a legjobban, hát nem volt mit várakoznom. Féltem, elfogy a piacon a gyümölcs, visszamegyek a szabadságomról és nem lesz rá időm, -hát gyorsan eltettem ezt a keveset. Ha találkozom a nagyszemű, muskotályos illatossal, akkor persze nem megyek el mellette, de az idén még nem volt szerencsém összefutni vele a piacon. Azt is tudom, hogy az igazi szilvalekvárt fél napig főzik, de nekem ez is bőven elég volt.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát többször átmossuk, kimagozzuk, a cukorral rétegesen megfelelően nagy fazékba tesszük, 1-2 órát állni hagyjuk.
  2. A fűszereket és a citromhéjat egy darabka gézbe kötve a szilva közé tesszük, lassú tűzün elkezdjük forralni, időnként megkevergetve. (Ez eltartott nálam kb 5 órán keresztül. Ekkor eluntam.)
  3. A két csomag zselésítőt a jelentősen besűrűsödött lekvárba tesszük, elkeverjük, forraljuk 1-2 percig, majd kifőzőtt, száraz üvegekbe tesszük, celofánnal, a kupakkal lefedjük, legalább 5 percre fejére állítjuk, majd egy nagy dobozba, vagy edénybe sorba állítjuk papírva csomagolva, takaróval lefedve, és hagyjuk kihűlni. 2-3 nap múlva vesszük ki a dunsztból.
  4. Legjobb hűvös, sötét helyen tárolni.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 76 301
elküldve: 8
receptkönyvben: 137
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

fahéjas szilvalekvár, házi szilvalekvár, vaníliás szilvalekvár házilag

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fasigy1
Amazóna / fasigy1 Mon, 2012-08-13 05:01

Kérdezhetek? Én a hagyományos Rézüstben, napig (időnként napokig) fővő szilvalekvárhoz vagyok szokva. Nos, ennek az állaga gondolom, hogy hígabb, másabb. No de ezt is lehet sütibe tenni? Lehet együtt sütni a sütivel, nem ázik bele, mint a bolti?

660
szilva 9 kg
cukor 1 kg
citromlé 2 citromból nyert
citromhéj 2 citromból nyert
vanília 2 db
fahéjrúd 4 db
szegfűszeg 1 teáskanál
dzsemfix 2 csomag