Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvalekvár egyszerűen Pannikától

Szilvalekvár egyszerűen Pannikától
Szilvalekvár egyszerűen Pannikától
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem a hagyományos "nagymama receptje", nem lesz olyan sűrű sem, de legalább olyan finom, és ami nem megvetendő, hogy nagyon gyors, és nem gyakorlott lekvárfőzők is sikerrel elkészíthetik!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Befőzés előtti este: a kimagozott szilvát egy lábasba tesszük, ráöntjük a cukrot, amitől az másnap reggelre egy kis levet enged.
  2. Reggel: rúdmixerrel jól összedolgozzuk, majd a fahéjjal odatesszük főni. Körülbelül 1-1,5 óra alatt sűrűre fő. Kivesszük a fahéjat, és kimosott, kiszárított üvegekbe töltjük, késhegynyi szalicilt teszünk a tetejére, celofánnal lefedjük, majd rácsavarjuk az üveg tetejét.
  3. 2 napra száraz dunsztba kerül, ezután a polcra tesszük. Körülbelül 6 db 3 dl-es üveggel lesz.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 301
össznézettség: 61 487
elküldve: 2
receptkönyvben: 72
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Pannika

Mióta szakács: 2013.08.18.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

szilvalekvár egyszerűen és gyorsan, gyors szilvalekvár télire, szilvalekvár házilag, házi szilvalekvár

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

611
szilva 4 kg
cukor 50 dkg
fahéjrúd 2 db
szalicil 1 kávéskanál