Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvalekvár Giovanna konyhájából ízesen

Szilvalekvár Giovanna konyhájából ízesen
Szilvalekvár Giovanna konyhájából ízesen
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szilvalekvárt bár egy picit tovább kell főzni, de az eredmény kárpótol minket! Főleg ha elég bátrak vagyunk, hogy kísérletezzünk az ízesítéssel. Kevesebb cukor is elég bele, de a fűszerezések lehetősége végeláthatatlan... Kóstoljátok meg az enyémet!:)

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, negyedekre vágjuk, és kétfelé vesszük. Két lábasba szintezzük: szilva+kevés cukor+pálinka, és lefedve állni hagyjuk 2 órát, közben egyszer átkeverjük. Az egyik lábasba mehet a citromfű is.
  2. A két adag szilvát feltesszük főni a maradék cukrokkal. Botmixerrel enyhén pürésíthetjük, bár szerintem úgy gusztibb, ha darabos marad.
  3. Abba a lábasba, amelyikbe nem citromfüvet tettünk, abba mehet a szeder, ezután szintén átkeverjük botmixerrel is. Mehet mindkettőbe a dzsemfix is.
  4. Mindkét lekvárt alacsony lángon főzzük sűrű kevergetés mellett 2 órán át, majd tiszta üvegekbe töltjük, töltés után pár percre fejjel lefelé fordítjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 9 630
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Giovanna

Mióta szakács: 2013.03.24.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

szilvadzsem, szilvalekvár, citromos szilvalekvár

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evanana
evanana Thu, 2013-10-10 17:10

Kedves Giovanna!
A dzsemfixet tartalmazó lekvárt szabad hosszú ideig főzni? Mindössze 1-2 perces főzés szerepel pl. a Dr. Oetker-féle tasakon. Ismersz hosszabb ideig főzhetőt?

évanana

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Mon, 2013-08-12 13:36

Szia!
A szilvalekvárt évek óta a sütőben csinálom, minimális cukorral. Mindenesetre tetszik a szilva-szeder kombó :)
Scarlett

599
szilva 3 kg
cukor 1 kg
citromfű 1 csokor
szeder 50 dkg
dzsemfix 2 csomag
pálinka 2 dl