Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvalekváros bejgli

Szilvalekváros bejgli
Szilvalekváros bejgli
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amíg a páromat nem ismertem meg, én csak diós meg mákos bejgliről hallottam. Ő pedig mondta, hogy a nagymamája gyakran sütötte szilvalekvárral. Nekem nincs semmi kifogásom ellene, mert szeretem, de először nagyon furcsán hangzott. Most már sárgabarack lekvárral is sütöm, és amióta hallottam, hogy minden süteménynél nyugodtan használhatunk fele arányban teljes kiőrlésű lisztet, azt is rakok bele. Persze ez nem minden tésztánál válik be, mert amikor valaminek az ízét már megszoktunk, nem könnyű az újakkal megbarátkozni. Én úgy vagyok vele, hogy tyúklépésben változtatom az étrendet, mert akkor könnyebb.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétféle lisztet összekeverjük, hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk a vajjal. Az élesztőt egy kevés tejben (0,5 dl) a csipetnyi cukorral felfuttatjuk, hozzáöntjük a liszthez és a tojásokkal, a többi tejjel meg a cukorral összegyúrjuk. Lefóliázzuk, berakjuk a hűtőbe éjszakára.
  2. Másnap reggel kivesszük a tésztát és fél órát hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy könnyebb legyen kinyújtani. Kettéosztjuk, az egyik adagot 0,5 cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük az egyik lekvárral, feltekerjük. A másik tésztával ugyanígy járunk el. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, megkenjük tojással.
  3. A sütőt begyújtjuk, amíg bemelegszik addig a tészta pihen/kel. Mielőtt berakjuk a sütőbe a bejgliket, mégegyszer megkenjük a tojással és megszurkáljuk villával (én teljesen átszúrom az aljáig). Pirosra sütjük.
     
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 29 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 11 695
elküldve: 1
receptkönyvben: 143
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
721 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

bejgli lekvár töltelékkel, ízes beigli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

448
finomliszt 25 dkg
teljes kiőrlésű liszt 25 dkg
vaj 25 dkg
tojás 2 db
cukor 5 dkg
friss élesztő 2 dkg
tej 2 dl
cukor 1 csipet
1 csipet
tojás 1 db
szilvalekvár 30 dkg
sárgabaracklekvár 30 dkg