Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvalekváros bukta Manna konyhájából

Szilvalekváros bukta Manna konyhájából
Szilvalekváros bukta Manna konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Házi szilvalekvárral a legfinomabb! 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálban összekeverjük az összes hozzávalót a lekvár és a porcukor kivételével. Majd hozzáöntjük az élesztős tejet, és jól összedolgozzuk, majd letakarva 1 órán át kelesztjük meleg helyen.
  2. Ha megkelt, lisztezett felületen kicsit átgyúrjuk, majd nagyjából fél cm-re nyújtjuk, és téglalapokat vágunk belőle.A lapokra teszünk egy csík lekvárt. A két végét a lekvárra hajtjuk, majd feltekerjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk jó szorosan egymás mellé, és az a rész legyen alul, ahol pont összeér a tészta. 10-15 percig, míg a sütő melegszik, pihentetjük, majd megkenjük egy felvert egész tojással. Készre sütjük 180 fokon.
  4. A megsült buktáknak a tetejét megkenjük még melegen vizes porcukros lével (4 ek víz, 1 ek porcukor).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 715
elküldve: 2
receptkönyvben: 38
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Manna

Mióta szakács: 2013.07.24.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

bukta szilvalekvárral, szilvalekvárral töltött bukta, szilvás bukta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

969
finomliszt 50 dkg
1 csipet
vaj 10 dkg
tojássárgája 1 db
tej 3 dl
élesztő 4 dkg
cukor 5 dkg
szilvalekvár 500 g
porcukor 1 ek
tojás 1 db