Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvalekváros diós kifli

Szilvalekváros diós kifli
Szilvalekváros diós kifli
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most van a finom szilvalekvár szezonja, és a dió is már beérett, ezért gondoltam erre a finom szilvalekváros kelt kiflire.

A diókat nem festettem, ez eredetileg bordó színű.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A tojások sárgáját a többi cukorral kikeverjük. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a liszthez a többi hozzávalóval együtt, és géppel bedagasztjuk. Amikor elválik az edény oldalától, akkor liszttel meghintjük, konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
  2. Amikor a tészta megkelt, újra begyúrjuk, és kb. 10 percig újra kelesztjük, ekkor kinyújtjuk, egyforma kockákra vagy háromszögekre vágjuk, a közepébe szilvalekvárt és darált cukrozott diót teszünk, és kifliformára feltekerjük.
  3. A tetejét tojással lekenjük, és vagdalt dióval megszórjuk.
  4. 180-200 fokon szép pirosra megsütjük, és porcukorral meghintjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x35 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 247
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Mara

Mióta szakács: 2013.05.28.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kelt kifli, lekváros kifli, édes kifli diótöltelékkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

811
finomliszt 50 dkg
margarin 15 dkg
tojássárgája 2 db
napraforgó olaj 0.5 dl
cukor 6 dkg
élesztő 3 dkg
tej 3 dl
dió 10 dkg
tojás 1 db
szilvalekvár 20 dkg