Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvalekváros fonott kalácskák

Szilvalekváros fonott kalácskák
Szilvalekváros fonott kalácskák
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekemnél a szilvalekvár a legnyerőbb. Ha ez kell neki, ezzel készítem a kalácsot. ;)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mézet a meglangyosított tejjel összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A tészta hozzávalóiból lágy, de ruganyos tésztát gyúrunk, letakarva kb. 3/4 órát kelesztjük.
  3. Ha megkelt, átgyúrjuk, elosztjuk 8 db-ra (vagy amekkora kalácsot szeretnénk), cipócskát formálunk belőle.
  4. Minden cipót is elosztunk 3 részre, egyenként kinyújtjuk őket vékony téglalappá, szilvalekvárból kisujjnyi csíkot teszünk bele, felsodorjuk, hogy kívül csak tészta látszódjék, és összefonunk 3 csíkot.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a tojásfehérjével kétszer, negyed óráig újra kelesztjük (pont felmelegszik a sütő), és hőlégkeverésre tesszük, 20 perc alatt megsülnek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 560
elküldve: 2
receptkönyvben: 136
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fonott minikalács, lekváros kelt, kalács szilvalekvárral töltve

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ollocska
Ollocska / Ollocska Thu, 2012-11-15 23:45

Az se volt rossz, amikor azt írta a recept szerzője, hogy nyújtva tegyük be a vajas tésztát a hűtőbe... mostmár értem, hogy miért. Azt egy kicsit kevésbé, hogy kerülhette ez ez a passzus a figyelmemet. Mindegy. Végülis miután adtunk egymásnak két nagy pofont a tésztával, egész jól elboldogultunk. Tiszta szerencse, hogy befűtöttem a sütővel. Hát így takarékoskodom én a fűtéssel. A nagyok azt mondják semmi sincs véletlenül.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-11-16 09:38

Az a lényeg, hogy elkészítetted, finom lett. Elég fárasztó ez az éjszakai sütés. Én pedig van mikor hajnalban kezdek neki, hogy reggel fél 8-ra beérjek a munkámba. Ez már perverzió. Üdv: Évi néni

Ollocska
Ollocska / Ollocska Thu, 2012-11-15 22:41

Nagy ciki van... kicsapta a tejszínt a citromsav... szerinted hogy lehetek ennyire hülye?

Ollocska
Ollocska / Ollocska Thu, 2012-11-15 22:38

Semmi gond, nem adom fel a kutatást, és egyre újabb süteményeket fogok kipróbálni! Valahogy mindig az éji órákra marad a sütés... most állok neki a diósnak, amit beszéltünk... :-D

Szívesen sütöm a receptjeidet... Mindig megéri :D

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-11-13 20:21

Óriási fazon vagy, de kösd fel a gatyát, mert úgyis sütök újakat. Persze hízik a májam, hogy ennyi mindent elkészítesz a receptjeim közül. Köszönöm, ezért csinálom. Sok sikert továbbra is. Üdv: Évi néni

Ollocska
Ollocska / Ollocska Tue, 2012-11-13 12:35

Annyira finoooooom! Volt itthon házi szilvalekvárom... az a tömör, ragacsos... nagyon jól működik benne.
Mondjuk... este 10 fele álltam neki, és fél kettőkor jött ki az utolsó sütés... XD de mondhatom, bőségesen megérte.

1082
tojássárgája 2 db
tej 1 dl
tejföl 1.5 dl
vaj 10 dkg
méz 1 ek
1 csipet
friss élesztő 2.5 dkg
sikér 1 ek
aszkorbinsav 1 csipet
cukor 7 dkg
finomliszt 65 dkg
szilvalekvár 20 dkg
tojásfehérje 2 db