Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvalekváros hógolyó

Szilvalekváros hógolyó
Szilvalekváros hógolyó
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már eluralkodott rajtam a karácsonyi hangulat. Ennek fényében sütöttem egy finoman omlós süteményt. Szerintem abszolút megállja a helyét a karácsonyi asztalon.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat egy nagyobb edényben kissé felolvasztjuk, majd minden hozzávalót beleöntünk.
  2. Határozott mozdulatokkal jól összegyúrjuk a tésztát. Hűtőben 1 órát pihentetjük. Ha a tészta jól lehűlt, akkor lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk.
  3. Én egy vizespohárral kör alakú formákat vágtam ki (kb fél tenyérnyi nagyságú), és a kis körök közepére tettem egy kis kanál lekvárt.
  4. A töltött korongokból golyókat formálunk, figyelve arra, hogy a töltelék sehol ne jöjjön ki.
  5. A kis golyókat előmelegített sütőben 180°C-on készre sütjük kb. 10-15 perc alatt.
  6. Még forrón porcukorba forgatjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 227
elküldve: 2
receptkönyvben: 113
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 2

szakács

Bűbáj Sütigyár

Mióta szakács: 2014.06.03.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilvalekváros teasütemény, szilvalekváros töltött gombóc, szilvalekváros golyók

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gynepv
KiWi / gynepv Mon, 2015-09-21 13:14

Kedves Bűbáj!

Fantasztikusan finom ez a süti, már többször is meg kellett sütnöm, mert nagy
Kedvenc lett. Megjegyzésként csak annyi, hogy nem golyókat formáztam, mert nem
igazán akart összeállni, hanem pogácsaszaggatóval kiszaggattam, és töltés után csak
félbe hajtottam, így félhold lett belőle. :)

524
vaj 15 dkg
finomliszt 30 dkg
porcukor 10 dkg
tojás 1 db
tej 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliaaroma 1 teáskanál
szilvalekvár 15 ek