Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvalekváros kekszgolyók

Szilvalekváros kekszgolyók
Szilvalekváros kekszgolyók
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor csak ezek az alapanyagok akadnak otthon....

hozzávalók / 6 adag

A golyókhoz

A bevonathoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszet megdaráljuk és összekeverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal. Ezt követően elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tejet, a lekvárt és egy-két ek rumot. Ezután félretesszük, míg elkészítjük a külső burkot.
  2. A mandulát és a cukrot egy kerámia bevonatú serpenyőben, közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett összekaramellizáljuk, majd egy tányérba téve hagyjuk kihűlni. Ezt követően mozsárban apróbb darabokra törjük, és a kézzel megformált kekszgolyókat ebben forgatjuk meg.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 812
elküldve: 4
receptkönyvben: 87
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Bori

Mióta szakács: 2013.02.16.
48 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Szilvalekváros kekszgolyók karamellizált mandula burokban, mandulaburkos kekszgolyó

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mercur
Bori / Mercur Wed, 2013-02-20 18:49

Természetesen jó teflon is (ilyenbe is készítettem már) vagy bármilyen olyan edény, amihez kevésbé fog hozzátapadni az olvasztott cukor :)

746
keksz 60 dkg
porcukor 2 dkg
margarin 5 dkg
tej 4 ek
szilvalekvár 12 ek
citromhéj 1 citromból nyert
rum 2 ek
mandulapehely 10 dkg
cukor 13 ek