Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvalekváros kevert kőtt Iluskától

Szilvalekváros kevert kőtt  Iluskától
Szilvalekváros kevert kőtt  Iluskától
0 perc /
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kevert kőtt ránézésre úgy néz ki, mintha mai sütemény lenne, valójában régi kalácstészta az alapja, és a régi időkben vasárnapi süteménynek nevezték. A Baranya megyei Erzsébet nevezetű településről származik, és rendkívül finom, dagasztás nélküli!

hozzávalók / 5 adag

tészta

töltelék

ajánlat

Ez az élesztős kelt tészta frissen a legfinomabb, de nem kell izgulni, később is ízletes! Porcukorral meg lehet hinteni a tetejét...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejben elkeverünk egy evőkanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, állni hagyjuk, hogy meginduljon.
  2. A lisztbe a sót, a maradék cukrot és a 3 tojást tesszük.
  3. Végül az élesztős tejjel, fakanállal, alapos keveréssel összedolgozzuk.
  4. Egy kb. 35 x 23 cm-es tepsit kizsírozunk, vékonyan lisztezzük, és belesimítjuk a massza nagy részét, és 15 percig pihentetjük.
  5. A pihent tészta tetejét megkenjük szilvalekvárral, majd dióval elkevert cukorral megszórjuk.
  6. A félretett tésztából rácsokat készítünk a tetejére, amit szépen elosztunk rajta.
  7. Előmelegített sütőben 200 C fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Rövid hűlés után szeleteljük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x23 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 746
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
785 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rácsos kevert tészta, kevert tészta szilvalekvárral, kelt tészta diósan, diós rácsos sütemény lekvárral, diós-lekváros kelt tészta, kevert kőtt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

650
tej 1.5 dl
cukor 4 ek
friss élesztő 2.5 dkg
finomliszt 30 dkg
1 csipet
tojás 3 db
sertészsír 0.5 ek
szilvalekvár 8 ek
dió 15 dkg
cukor 10 dkg