Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvalekváros kifli Riton konyhájából

Szilvalekváros kifli Riton konyhájából
Szilvalekváros kifli Riton konyhájából
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet Irma nénitől kaptam, pontosabban anyósom kapta tőle, és átadta nekem is. Örök hála érte, mert ezzel a recepttel mindig sikerem (sikerünk) van. Évek óta sütöm. A családunkban csak "egydekásnak" hívjuk, mert 50 dkg lisztből 48 db kifli süthető, tehát az egy kiflire eső liszt mennyisége nagyjából egy dekagramm. :) Ami fontos, hogy házi szilvalekvárral töltöm (ez egy másik recept), amit szintén én készítek. Ez adja meg igazából fantasztikus ízét. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízbe belekeverjük a csipet sót, cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A lisztbe belekeverjük a sütőport, elmorzsoljuk a margarint. Hozzátesszük a tojássárgákat és a tejfölt is. Belekeverjük az élesztőt, és összegyúrjuk.
  3. A tésztát hat cipóra osztjuk, és 15 perc pihenő után kerekre nyújtjuk, majd nyolcfelé vágjuk.
  4. A kapott háromszögeket bőségesen megtöltjük szilvalekvárral. Ne sajnáljuk! :) A fontos, hogy masszív legyen a lekvár.
  5. A kiflik tetejét tojással megkenjük. Ha szeretjük, morzsolt dióval is meghinthetjük. De ez kihagyható. Közepesen meleg (175 fokon) sütőben sütjük kb. 20 percig. Attól függ, ki mennyire szereti, hogy csak színt kapjon a kifli vagy barna legyen a sütéstől. Melegen - ha nincs a tetején dió - porcukorral megszórható.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40X40X3 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 932
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Riton

Mióta szakács: 2015.09.05.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros kifli, töltött kifli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1385
friss élesztő 2 dkg
víz 1 dl
1 csipet
cukor 1 csapott ek
sütőpor 1 csomag
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
tojássárgája 2 db
tejföl 2 dl
szilvalekvár 50 teáskanál
tojás 1 db
dió 10 dkg