Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvalekváros kuglóf aszalt szilvával

Szilvalekváros kuglóf aszalt szilvával
Szilvalekváros kuglóf aszalt szilvával
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újra egy kedves jótevőmet szerettem volna meglepni valamilyen finomsággal, mivel tudom, hogy neki nincs rá ideje, hogy süteményeket süssön, viszont szabadidejét azzal tölti, hogy sok rászoruló emberen segít. Nagy öröm nekem, hogy neki készíthetek süteményt.

hozzávalók / 8 adag

Tésztához:

  • 3 dl tej
  • 1 dl joghurt
  • 2 tojássárgája
  • 7 dkg fruktóz
  • 3 dkg élesztő
  • 1 kk só
  • 1 tk vanília kivonat
  • 70 dkg tönköly fehérliszt
  • 10 dkg olvasztott vaj + a forma kikenéséhez

Tölteni:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, kevés gyümölcscukrot elkeverünk benne, és belemorzsoljuk az élesztőt, habosra futtatjuk.
  2. Kenyérsütőgépbe vagy dagasztógépbe töltjük a tésztához valókat, és ruganyos tésztát dagasztunk belőle, melyet duplájára kelesztünk.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (a hossza akkora legyen, mint a kuglófformánk felső, széles kerülete).
  4. A tésztán egyenletesen elsimítjuk a lekvárt és a felaprított aszalt szilvát. A tésztát feltekerjük.
  5. A kuglófformát alaposan kivajazzuk, és megszórjuk mindenütt mandulapehellyel. Ezt követően óvatosan körbefektetjük benne a feltekert tésztát, a két végét összeillesztve.
  6. Letakarva, langyos helyen fél órát kelesztjük, majd a tetejét megkenjük tej + tojás + vaníliás cukor keverékével.
  7. 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 50-60 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 841
elküldve: 2
receptkönyvben: 60
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, újév
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

szilvalekváros kuglóf, aszalt szilvás-mandulás kuglóf, mandulás-szilvás kuglóf

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lilkapsas
lilkapsas Wed, 2013-05-29 13:58

Kedves Évi Néni!

Engedd meg, hogy kis családom hálás köszönetét ezúton fejezzem ki e remekért! Isteni finom! Köszönjük!
Üdv: Mariann

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-05-29 18:07

Kedves Mariann!
Igen kedves vagy a családoddal együtt. Köszönöm a meleg szavakat. Üdvözlettel: Évi néni

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Wed, 2013-05-29 08:13

Tegnap vacsira elkészítettem, aszalt szilvát nem tettem bele, mert az én lekvárom szinte 2:1-ben :D Finom lett, mutatós lett, köszi!
Scarlett

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-05-29 18:05

Én köszönöm, hogy elkészítetted. Igazán egyszerű szerintem, mégis ízletes. Örülök a sikerednek, hisz ez az enyém is. Üdv: Évi néni

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-05-23 11:09

Tudtam, hogy a Tied, Vass; kuglof-kiralyno :P Latszik, hogy szeretettel csinaltad; GYONYORU!!!! Ki fogom probalni, mert imadom az aszalt szilvat....IS, hehe...T:)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2013-05-23 13:47

A másikba (mert kettő készült) a szilvalekvárhoz aszalt áfonyát tettem nem szúk markúan. Isteni volt. A lekvár is az én kreálmányom, mindenféle fűszerekkel. Remélem szeretni fogod. Üdv: Vass

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-05-24 00:43

Imadom a szilvat is es kepzeld, itt 30 eve nem lattam, csak ringlot...az meg nem igazi...a meggy es a szilvalekvar a kedvenceim es meggy sincs it... :(((

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-05-24 12:56

Elég szomorúan hangzik. Konzerv sincs? Biztosan lesz, amivel helyettesítheted. Engem leginkább a liszt döbbentett meg. Itt nem vagyunk egy gazdag ország, de szerintem elég jól el vagyunk látva, míg ahogy mondod, hogy nálatok nincs nagy választék. Vagy a kefir milyen nehézkes, pedig hát ha tej van, tejterméknek is kellene lennie . No ettől még szívesen ellátogatnék oda. Szép hétvégét kívánok!
Üdv: Vass

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-05-20 07:53

Kedves Szerkesztők!

Elnézést, csak elsikkadt az értesítés, nem találom, hogy mire kell válaszoljak. Elküldenétek még egyszer? Köszönettel: Évi néni