Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvalekváros-mákos ravioli

Szilvalekváros-mákos ravioli
Szilvalekváros-mákos ravioli
46 perc / előkészület: 35 perc sütés: 11 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből az adagból kb. 64 darab aprósütemény lesz. Jól záródó dobozban akár 4 hétig is eláll.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a sóval és a kétféle cukorral, kézi mixerrel elkeverjük, majd hozzákeverjük a tojássárgáját.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és a mákot, sima tésztává dolgozzuk. A tésztát 3 egyforma részre osztjuk, egy kicsit ellapítjuk, fóliába csomagoljuk, és 2 órára hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát adagonként 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, kb. 6 cm átmérőjű tallérokat szúrunk ki. A tallérok közepébe kis lekvárt teszünk, félbehajtjuk, a széleket egy lisztezett villával lenyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  4. Betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 10-11 perc alatt megsütjük.
  5. Kivesszük, hagyjuk hűlni, kevés porcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 308
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

szilvalekvárral töltött mákos süti, mákos lekváros ravioli, édes ravioli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

300
vaj 225 g
1 csipet
porcukor 75 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 1 db
finomliszt 250 g
mák 80 g
szilvalekvár 180 g