Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvalekváros párna

Szilvalekváros párna
Szilvalekváros párna
27 perc / előkészület: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még maradt a fogadott nagyitól kapott szilvalekvárból a Szilvalekváros ravioli kalácskák elkészítése után, és most ezt az egyszerű kis édességet sütöttem belőle. Fogyaszthatjuk desszertként, de akár egy tartalmas leves után is lehet második fogás. Két nagyobb tepsit töltött meg.

hozzávalók / 8 adag

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 nagyobb tojássárgája
  • 8 dkg margarin
  • 1 kk só
  • 3 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor

Töltelékhez:

Lekenéshez:

  • 2 nagyobb tojássárgája

Szóráshoz:

  • 1 ek porcukor
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a margarint, a tojássárgáját. Alaposan kidagasztjuk.
  3. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk. Nagyon vékonyra, kb. 3 mm vastagra elnyújtjuk. Egy akkora csészével korongokat szaggatunk, mint a derelyekészítő átmérője.
  5. Rátesszük a derelyeformázóra a tésztát, rákanalazunk egy teáskanálnyit a szilvalekvárból, és összezárjuk a formázót.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a párnákat, és lekenjük tojássárgájával. Addig kelesztjük, amíg a sütő felmelegszik.
  7. 180 fokon 12 perc alatt, hőlégkeveréssel megsütjük.
  8. Porcukorral meghintve kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38×28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 200
elküldve: 6
receptkönyvben: 258
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: 1

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

lekváros párnák, házi szilvalekvárral töltött párnák, szilvalekváros kelt párnácskák

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

chatnoir79
chatnoir79 Mon, 2013-05-13 10:19

Kedves Andi!
Köszönjük szépen a receptet, hibátlan! :)
Üdv, Kriszta

Tunderanyo
Tunderanyo Fri, 2013-05-10 19:23

Kedves Andi!
Megsütöttem és nagyon finom lett!A tésztájába tettem egy citrom reszelt héját,a töltelék pedig sárgabarack lekvár volt.Nem csalódtam benned,csak így tovább.Legyen szép napod.
Tündi

veressandrea
Andi80 / veressandrea Tue, 2013-05-14 14:01

Kedves Tündi,
A sárgabarack lekvár úgy tűnik kelendőbb, sebaj, azzal is biztosan isteni fincsi :-)
Kedves egészségetekre! Köszönöm, hogy elkészítetted és megírtad.
Szép, napsütéses napot kívánok!
Andi

Gizolda1
Zitus sütivilága / Gizolda1 Thu, 2013-05-09 08:52

Szia. Tegnap megláttuk, megsütöttük és az egészet megettük, mert nagyon finom!!! :-)
Csináltunk sárgabarack lekvárosat is...hmmmm

veressandrea
Andi80 / veressandrea Tue, 2013-05-14 13:59

Kedves Gizolda1,
Kedves egészségetekre!
A sárgabarack lekvárosat én is megkóstolnám ;-)
Köszönöm, hogy kipróbáltad!
Szép napot kívánok!
Üdv:Andi

Tunderanyo
Tunderanyo Wed, 2013-05-08 16:29

Kedves Andi.
Megint egy recepted,amit mentettem és holnap el is készítek.Várom a továbbiakat is.
Szép napot neked.
Tündi

veressandrea
Andi80 / veressandrea Tue, 2013-05-14 13:57

Kedves Tündi,
Örülök, hogy tetszenek a receptjeim.
Igyekszem hozni majd a finomságokat :-)
Szép napot kívánok!
Üdv:Andi