Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvalekváros péksüti

Szilvalekváros péksüti
Szilvalekváros péksüti
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a péksütiket. Volt egy fajta, amit mindig szoktam venni, és gondoltam, megpróbálom. Volt egy alapreceptem a tésztához, azt kicsit átalakítottam (kicsit egészségesebb alapanyagokból állítottam össze). Az eredmény nagyon finom lett! 

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, és az élesztőt kis cukorral felfuttatjuk.
  2. Utána a tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk.
  3. Hagyjuk 1,5 órát kelni, és újra dagasztjuk.
  4. Utána 1 órát pihentetjük.
  5. Amikor megkelt a tészta, tetszés szerint alakítjuk. Lehet belőle csiga, szív alak, virág, kis kalácsok, mindenkinek tetszés szerint.
  6. Kiszaggatjuk, kis mélyedést csinálunk a közepébe, és abba helyezzük a lekvárt.
  7. Lekenjük tojással, és barnulásig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 739
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Konyhatündérke

Mióta szakács: 2012.06.13.
24 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilvalekváros süti, kelt tészta szilvalekvárosan, szilvalekváros papucsok

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

838
finomliszt 20 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 30 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
tojássárgája 2 db
nádcukor 10 dkg
vaj 10 dkg
1 csipet
tej 3 dl
szilvalekvár 12 teáskanál
tojásfehérje 2 db