Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvalekvárral töltött bukta dióval

Szilvalekvárral töltött bukta dióval
Szilvalekvárral töltött bukta dióval
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fiam nagyon szereti a szilvalekvárral töltött kelt tésztákat. Bármikor nekiállnék neki megsütni, amit kíván.

hozzávalók / 4 adag

Tang zhong

Tészta

Töltelék és a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tang zhong

  1. A tang zhonghoz 1 dl hideg vízben 1 púpozott evőkanál tönkölylisztet elkeverünk csomómentesre, majd felforraljuk, egy perc alatt besűrítjük sűrű krém állagúra, amit aztán lehűtünk, úgy használjuk a tésztához.

Tészta

  1. Minden hozzávalót kenyérsütőgép üstjébe mérünk. Az élesztőt is csak belemorzsoljuk. Dagasztó programra kapcsoljuk.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkán négyfelé vesszük, kb. 30x10 cm-es lappá nyújtjuk.
  3. A tészta alsó részén végig töltjük kb. 3 ek szilvalekvárral, majd feltekerjük a tésztát, a végét összecsípjük, nehogy kifolyjon a lekvár.
  4. A töltött tésztacsíkon óvatosan kötünk egy laza csomót, és a tészta végeit maga alá hajtjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Tetejét megkenjük író és juharszirup 1:1 arányú keverékével, és megszórjuk durvára vágott dióval. Fél órát langyos helyen kelesztjük.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 25 perc alatt megsütjük.

Tetejére

  1. A tetejét író és juharszirup keverékével megkenjük, megszórjuk felaprított dióval.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 045
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ízes bukta, lekváros bukta, juharszirupos-diós bukta szilvalekvárral töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

642
víz 1 dl
tönkölybúza liszt 2 dkg
öregtészta 15 dkg
gyümölcscukor 4 dkg
vaj 4 dkg
tojássárgája 2 db
író 1 dl
tönkölybúza liszt 28 dkg
1 csipet
vanília kivonat 1 kávéskanál
friss élesztő 1.5 dkg
író 1 ek
juharszirup 1 ek
dió 1 marék
szilvalekvár 12 ek