Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvamázas grillezett csirke ciabattában pikáns szósszal

Szilvamázas grillezett csirke ciabattában pikáns szósszal
Szilvamázas grillezett csirke ciabattában pikáns szósszal
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Grillezés, lekvárfőzés és kelt tésztakészítés egyetlen receptben. Cserébe finom ízeket és zamatokat kapunk, és máris az asztalon a grillparty sztárja!

hozzávalók / 4 adag

Szilvalekvár

Kovász

Ciabatta

Szilvapác

Szilvamázas csirke

Pikáns szósz

Összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

Szilvalekvár

  1. A szilvát alaposan megmossuk, apróra daraboljuk. Lábosban melegíteni kezdjük, hozzáadjuk a befőzőcukrot, forrástól számítva gyakran megkeverve 10 percig főzzük.
  2. Elöblített, 100 fokos sütőben 15 percig sterilizált üvegekbe töltjük, tetejüket rácsavarjuk, 5 percre fejre állítjuk. Alaposan kipárnázott dunsztba tesszük őket, amíg teljesen kihűlnek. Ez körülbelül 24-48 óra.

Kovász

  1. Az alapanyagokat jól összekeverjük, letakarjuk, és egy éjszakára szobahőmérsékletű helyre állítjuk.

Ciabatta

  1. Egy tálban a kovászhoz keverjük az összes alapanyagot. Nem fogjuk tudni dagasztani, de ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie. 1,5 órára meleg helyre tesszük.
  2. A gyúródeszkát bőven belisztezzük, majd ráborítjuk a ciabatta-tésztát. A kezünkkel téglalap alakúra húzzuk, majd a hosszabbik oldal irányában a tészta egyik oldalát a tészta kétharmadáig húzzuk. A másik oldalát erre húzzuk rá, majd felfelé félbehajtjuk. 30 percig letakarva pihentetjük.
  3. Kissé téglalap alakúra húzzuk a tésztát, ismét hajtogatjuk, majd újbóli kelesztés nélkül 3 részre vágjuk. Kiolajozott tepsibe helyezzük őket, és 20 percre ismét letakarjuk. A sütőt 220 fokra állítjuk.
  4. Ha túlságosan szétlapulna a tészta, a kezünkkel segíthetünk neki, hogy formásabb, magasabb legyen. Az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük a ciabattákat.

Szilvapác

  1. Egy lábosba tesszük a szilvalekvárt a víz kétharmadával, az apróra vágott chilivel és a kukoricaliszten kívül az összes hozzávalóval. 5 percig forraljuk. Ezalatt a kukoricaliszthez adunk két evőkanál vizet és elkeverjük, majd a maradék vizet is hozzáadjuk. A páchoz öntjük és további 5 percig forraljuk. Ha elkészült, kiemeljük belőle a csillagánizsokat.
  2. Hűtőszekrényben, jól záródó dobozban 6 hétig eltartható.

Szilvamázas csirke

  1. A csirkemellet középen elvágjuk, majd a 2 fél részt sózzuk és borsozzuk. Grillrácson vagy lapon sütjük, folyamatosan forgatva és kenegetve a szilvás páccal. A hőmérséklettől függően, körülbelül 20 perc alatt sül át a csirkemell, egy finom mázat kapva a külsején. Átlósan szeleteket vágunk belőle.
  2. A szilvamázas csirkét kínálhatjuk rizzsel is.

Pikáns szósz

  1. A szószhoz a chilit apróra szeljük, összekeverjük a többi alapanyaggal, és 15 percig lassú tűzön, gyakran megkeverve melegítjük.

Összeállítás

  1. A ciabattákat kívánság szerint osztjuk el a töltéshez. Alulra salátát teszünk, ráfektetjük a csirkeszeleteket, és locsolunk rá a szószból.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 977
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
107 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, ebéd, vacsora
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: grill
receptverseny: Heinzegj kedvenc grill ételeddel!
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ciabatta, szilvamázas csirke

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1620
szilva 1500 g
befőzőcukor 500 g
kenyérliszt BL80 225 g
friss élesztő 4 g
víz 180 ml
kenyérliszt BL80 420 g
friss élesztő 15 g
2 teáskanál
víz 350 ml
szilvalekvár 350 g
víz 200 ml
cukor 50 g
chili 1 db
csillagánizs 2 db
1 teáskanál
citrom 1 db
kukoricaliszt 2 evőkanál
csirkemell filé 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
ketchup 100 ml
almaecet 125 ml
barna cukor 1 ek
worcestershire-szósz 1 ek
vaj 1 ek
1 teáskanál
chili 1 db
madársaláta 100 g