Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvareszter - télire

Szilvareszter - télire
Szilvareszter - télire
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó érzés télen ráharapni a gyümölcsre a lekváros kenyéren.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A szilvareszter nagyon finom egy rizsfelfújt tetején, palacsintában stb....

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott szilvákat keresztbevágjuk, úgy csavarjuk ki a magokat. Majd mérettől függően lehet tovább felezni.
  2. Folyadék nélkül elkezdjük főzni a szilvákat a fahéjjal, és a levét elpárologtatjuk. Ekkorra a héja is szépen összetöpörödik.
  3. Rátesszük a cukrot és a rumot. Mire a cukorral ismét lekvár állagú lesz, a rumból is elpárolog az alkohol.
  4. Mielőtt üvegbe adagoljuk, belekeverjük a Na-benzoátot, és a gázt is elzárjuk.
  5. Mire az utolsó üveg is megtelik, lezárjuk a csavaros tetővel, és mehet a hűtőtáskába a száraz dunsztba.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 8 852
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Szeva

Mióta szakács: 2010.02.23.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: alacsony
receptverseny: dr. Oetker szilvabefőzés receptverseny
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
diéta: tejmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

rumos-fahéjas szilvalekvár, fűszeres szilvalekvár

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Do-Di
Do-Di Sat, 2013-09-07 14:43

Évtizedek óta így teszem el a szilvát !:-) Nagyon finom, egyszerű, gyors ! Szerintem kevesen ismerik ezt az eltevési módot! Imádjuk a palacsintában! :-)
/Finomakat főzöl! Gratulálok! /

234
szilva 1 kg
fahéjrúd 1 db
cukor 10 dkg
rum 0.5 dl
nátrium-benzoát 1 késhegynyi