Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás-diós pite

Szilvás-diós pite
Szilvás-diós pite
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept az egyik kedvenc gyümölcsös receptem. A szilvás-diós módozatot még nem találtam itt, ezért tettem fel.

Eredetileg cseresznyés-mandulás pite. A Szalay Könyvek sorozatából való. Köszönet érte. Gondoltam, nem lehet rossz így sem. Nem tévedtem, sőt!

hozzávalók / 5 adag

Tésztához

Tetejére

  • 50 dkg szilva (pucolt, negyedelt)
  • 10 dkg dió (nagyobb darabokra vágva)
  • 10 dkg porcukor (igény szerint, de nem kötelező)
  • 1 kávéskanál fahéj

ajánlat

Szilvás-diós süti.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A tojásokat elkezdjük felverni, közben belekeverjük a tejfölt, a sót, és jó simára kidolgozzuk.
  3. Hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg a cukor serceg.
  4. A sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk a masszába, és ezzel is kidolgozzuk. Közben belecsepegtetjük az aromát is.
  5. A masszát elsimítjuk a tepsiben, majd rádobáljuk a szilvát és megszórjuk őrölt fahéjjal. Aki akarja, szépen elrendezgetheti. Erre rászórjuk a diót.
  6. Az előmelegített sütőbe betesszük, és 30-35 percig sütjük. Akkor jó, ha már szép halványsárga.
  7. Kivesszük a sütőből és hagyjuk kicsit kihűlni. Ha már könnyen megfogható a tepsi, fordítsuk fejre, hogy a papírt lehúzzuk, mert különben "benedvesedik" a süti. (Ezt én úgy szoktam, hogy két megfelelő méretű tálcát előveszek, és az egyik hátuljára ráfordítom a sütit. Egyszerűen ráteszem a tálcát a tepsire és megfordítom, majd lehúzom a papírt, és a másik tálcára visszafordítom. Nem szokott sok dió lelesni.)
  8. Ha kész, kedvünkre szeleteljük, és igény szerint porcukrozzuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x27 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 568
elküldve: 16
receptkönyvben: 217
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: 1

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós szilvás pite, szilvás pite dióval, diós pite szilvával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pixy61
Pixy61 Thu, 2016-09-01 16:47

Hát sajnos nekem ez nem sikerült ! A sütőpapírról le sem lehet vakarni, pedig több mint fél órát sütöttem! Csalódtam ebben a receptben !

magdolna67
magdolna67 Mon, 2015-10-19 17:10

Megsütöttem, nagyon finom lett :) Annyit változtattam, hogy a finom liszt negyedét teljes kiőrlésű tönkölyliszttel helyettesítettem, és majdnem egy kiló szilvát rápakoltam...:) Köszi a receptet!

Boszi13
Boszi / Boszi13 Tue, 2015-10-20 20:56

Örülök, hogy ízlett. Mint írtam is, sokféleképpen elkészíthető még. Te is adtál hozzá még valami jót! :)
Üdv.

Boszi13
Boszi / Boszi13 Sat, 2013-08-24 16:19

Szia Adél!
Jól választottál szerintem, mert nekünk ez a kedven szilvás süti receptünk. Ma is megsütöttem, de mivel kevés tejfölöm volt itthon, kb. 1 dl.-t joghurttal egészítettem ki. A tetejére mogyorót is tettem. Így is nagyon finom lett.
Üdv.: Marcsi-Boszi

szaboadel
szaboadel Fri, 2013-08-23 14:12

Kedves "Boszi"!
Köszi a receptet, eddig még szilvás süteményt nem nagyon sütöttem, de ez megnyerte
a tetszésemet és mivel van itthon pucolt diónk, a szilva is adott, így ki fogom próbálni.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

830
tojás 2 db
tejföl 4 dl
cukor 1 bögre
sütőpor 1 csomag
mandulaaroma 4 csepp
1 csipet
finomliszt 2 bögre
szilva 50 dkg
dió 10 dkg
porcukor 10 dkg
fahéj 1 kávéskanál