Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás-diós töltött pulykamell zelleres pürével

Szilvás-diós töltött pulykamell zelleres pürével
Szilvás-diós töltött pulykamell zelleres pürével
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha bizonytalan vagy, mi kerüljön szenteste az ünnepi asztalra, adunk egy tuti tippet!

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykamelleket vékony szeletekre vágjuk, fólia alatt finoman kiklopfoljuk, majd sózzuk-borsozzuk mindkét oldalukat.
  2. A burgonyát és zellert megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.
  3. A diót durvára vágjuk, majd egy száraz serpenyőben megpirítjuk. Az aszalt szilvát felaprítjuk és leöntjük a konyakkal/rummal.
  4. Egy tálba öntjük a felkockázott puha vajat, majd elkeverjük 2 ágnyi kakukkfűvel, sóval-borssal. A tálhoz adjuk a megpirított diót, a beáztatott szilvát és a mézet, a szilvalekvárt, majd jól elkeverjük az egészet.
  5. Az így elkészült töltelékkel kenjük meg a pulykamellszeletek közepét, majd szorosan feltekerjük, és fogpiszkálókkal megtűzdeljük.
  6. Egy serpenyőben kevés vajat hevítünk, majd a pulykamellhengerek mindegyik oldalát megpirítjuk.
  7. Egy vajjal kikent tepsibe tesszük a megpirított hengereket, majd 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  8. A megfőtt zöldségeket összetörjük, majd a tejföllel és a puha vajjal krémesre keverjük. Sózzuk-borsozzuk, reszelünk rá egy kevés szerecsendiót, majd a korongokra vágott pulykával tálaljuk. Egy-két szál rozmaringgal díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 902
elküldve: 0
receptkönyvben: 67
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

göngyölt pulyka

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

877
pulykamell 1 kg
aszalt szilva 10 dkg
dió 10 dkg
szilvalekvár 2 ek
akácméz 2 ek
vaj 50 g
kakukkfű 1 csokor
konyak 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 25 dkg
zeller 25 dkg
vaj 25 g
tejföl 25 g
0 ízlés szerint
szerecsendió 1 db