Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás-fahéjas morzsasüti

Szilvás-fahéjas morzsasüti
Szilvás-fahéjas morzsasüti
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, egyszerű és gyors süti, kezdőknek is bátran ajánlom az elkészítését! Biztos a siker! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk meg, szedjük félbe, és magozzuk ki a szilvát! Keverjük össze 3 ek cukorra és a fahéjjal. Tehetjük egy nagyobb, kb 20 cm átmérőjű tűzálló tál aljára, vagy 8 kisebb szuflé formába!
  2. Keverjük össze a lisztet a maradék 1 ek cukorral, a sóval és a pelyhekkel! A felkockázott hideg vajat kézzel, gyors mozdulatokkal belemorzsoljuk, hogy tészta legyen belőle, de ne álljon össze!
  3. Szórjuk a morzsát a szilvára! 
  4. Előmelegített sütőben süssük meg! Akkor van kész, ha már aranybarna a teteje!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 824
elküldve: 6
receptkönyvben: 54
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Yoffi

Mióta szakács: 2012.07.01.
31 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: nyár
receptverseny: Sió receptverseny
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szilvás morzsasüti, fahéjas szilvás morzsasüti, szilvás-édes morzsás sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

444
szilva 40 dkg
cukor 4 ek
finomliszt 10 dkg
vaj 10 dkg
1 csipet
fahéj 1 kk
zabpehely 3.5 dkg
tönkölybúzapehely 3.5 dkg
kukoricapehely 3 dkg