Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás gombóc ahogy Vetti készíti

Szilvás gombóc ahogy Vetti készíti
Szilvás gombóc ahogy Vetti készíti
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvenceim közé tartozik. Roppant egyszerű az elkészítése, finom és kiadós. Egy próbát mindenképp megér.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát a liszttel, zsírral, csipetnyi sóval összegyúrjuk (ha kevésnek bizonyul a liszt mennyisége, nyugodtan adjunk még hozzá, hogy kellő keménységű tésztát kapjunk).
  2. Majd vékonyra nyújtjuk, és kockákra vágjuk. Mindegyik kocka közepébe 1-1 szilvát csomagolunk, és két tenyerünkkel szépen meggömbölyítjük.
  3. A vizet közben feltesszük forrni, tegyünk bele egy ek. olajat és 2 csipet sót.
  4. A zsemlemorzsát olajon vagy vajon megpirítjuk.
  5. Ha a víz kellőképp forr, beletesszük a gombócokat, és addig főzzük, míg fel nem jönnek a víz tetejére.
  6. Majd zsemlemorzsába forgatjuk, és fahéjas porcukorral tálaljuk (jómagam tejfölt is teszek a tetejére, de ez ízlés kérdése).
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 884
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vetti9104

Mióta szakács: 2014.03.16.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvatöltelékes gombóc, burgonyagombóc szilvával töltve, szilvás gombóc házilag

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

586
burgonya 60 dkg
sertészsír 1 dkg
rétesliszt 20 dkg
szilva 20 db
napraforgó olaj 0.5 dl
zsemlemorzsa 0.5 bögre
1 csipet