Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás gombóc Noémilau konyhájából

Szilvás gombóc Noémilau konyhájából
Szilvás gombóc Noémilau konyhájából
80 perc / előkészület: 40 perc főzés: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gombóc minden formája finom, szilva helyett lehet: barack, eper, túró vagy akár lekvár is! :)

hozzávalók / 7 adag

ajánlat

Tejföl, tejföl, tejföl!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A héjában főtt és áttört burgonyából a tojással, a liszttel, a sóval, egy diónyi vajjal tésztát gyúrunk.
  2. Kinyújtjuk, egyenlő kockákra vágjuk, és egy-egy kimagozott szilvát helyezünk a kockára. A szilvába a mag helyére fahéjat teszünk.
  3. Lobogó vízben kifőzzük. A megfőtt gombócokat pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 447
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Noémilau

Mióta szakács: 2012.01.17.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonyás gombóc szilvával, szilvás buci, fahéjas-szilvás gombóc, szilvával töltött gombóc házilag

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

416
szilva 30 dkg
finomliszt 50 dkg
burgonya 50 dkg
tojás 1 db
vaj 2 dkg
0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek