Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás-habos pitetorta

Szilvás-habos pitetorta
Szilvás-habos pitetorta
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Férjem születésnapjára sütöttem ezt a pitetortát. Ő nagyon szereti a szilvát, ezért esett erre a süteményre a választásom. És mivel a szülinapjára készítettem, ezért lett a pitéből pitetorta.

hozzávalók / 8 adag

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A vizet vagy a tejet kanalanként adjuk hozzá, jól gyúrható tésztát kell kapnunk.
  2. Egy tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A tésztát kinyújtjuk, de nagyobbra, mint a tortaformánk alja, hogy pereme is legyen a tésztának. Beletesszük a tésztát a tortaformába, és elegyengetjük úgy, hogy mindenhol jusson az oldalára is. Megszurkáljuk az alját, és belesimítjuk a darált mandulát.
  3. A szilvát megmossuk, kimagozzuk. Összekeverjük a cukorral és a fahéjjal, majd a mandularétegre tesszük egyenletesen.
  4. Előmelegített 200 fokos sütőbe tesszük légkeveréssel. 20 percig sütjük.
  5. Közben a tojásfehérjéket a kristálycukorral pár perc alatt kemény, fényes habbá verjük.
  6. Ha letelt a sütési idő, kivesszük a pitét a sütőből, és rákenjük a habot. A sütési hőmérsékletet mérsékeljük 110 fokra, és alul-felül sütésre kapcsolunk. Visszatoljuk a pitét a sütőbe, és kb. 10-15 percig szárítjuk-sütjük a habot. Ha szép drapp színt kapott a tojáshab, kivesszük a sütőből.
  7. Pihentetjük 15 percig, majd késsel körbevágjuk az oldalát. Óvatosan kikapcsoljuk a tortaforma oldalát, és levesszük róla, majd a tortaforma aljáról tálra csúsztatjuk.
  8. Langyosan is és hidegen is nagyon finom sütemény.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 8 579
elküldve: 4
receptkönyvben: 92
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habos szilvás pite, szilvás pite tortaformában, pitetorta szilvás töltelékkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

577
finomliszt 30 dkg
vaj 15 dkg
1 csipet
cukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tojássárgája 3 db
víz 3 evőkanál
mandula 15 dkg
szilva 50 dkg
cukor 7 dkg
fahéj 1 teáskanál
tojásfehérje 3 db
cukor 15 dkg