Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás körtelekvár

Szilvás körtelekvár
Szilvás körtelekvár
140 perc / előkészület: 60 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most biztos páran elítélnek, hogy dzsemfixet használtam, és nem álltam a gáztűzhely mellett órák hosszat. Csak gondoltam, segíts magadon, Isten is megsegít:)

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát kimagozzuk, a körtét meghámozzuk, a belsejét kivágjuk.
  2. A kimagozott szilvát feltesszük főzni magában úgy, hogy semmi vizet nem teszünk alá. Sűrűn kevergetjük.
  3. Amikor a szilva pépessé főtt, levesszük a tűzről, kihűtjük, és turmixoljuk.
  4. A meghámozott körtét feltesszük annyi vízben főzni, amennyi ellepi. Amikor megfőtt kihűtjük, összeturmixoljuk, és a szilvával együtt főzzük.
  5. A cukrot és a dzsemfixet összekeverjük, és már a főzés elején ráöntjük a gyümölcsre, hozzáadjuk a fahéjat és a rumaromát, és sűrűre főzzük folyamatos keverés mellett.
  6. Üvegekbe merítjük, és jó szorosan lezárjuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 136
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1089 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

rumos szilvalekvár, körtelekvár szilvával, körtés szilvalekvár

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

963
szilva 4 kg
körte 3.5 kg
cukor 2 kg
dzsemfix 4 csomag
rumaroma 30 ml
fahéj 4 kávéskanál