Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás lepény Anett konyhájából

Szilvás lepény Anett konyhájából
Szilvás lepény Anett konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétvégékre ideális, gyorsan elkészíthető édesség. A szilva mellé más gyümölcsöt is használhatunk, én körtét is szoktam.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés langyos cukros tejben futtassuk fel az élesztőt, öntsünk hozzá a liszthez, adjuk hozzá a két tojássárgáját, a vajat, 2-3 evőkanál olajat és a cukrot, majd keverjük össze annyi tejjel, hogy nokedli állagú legyen.
  2. A tojásfehérjéket csipet sóval verjük habbá, és dolgozzuk bele a tésztába.
  3. Hagyjuk legalább fél órát kelni, majd öntsük bele kiolajozott nagyméretű tepsibe.
  4. Rakjuk ki a kimagozott gyümölccsel (ízlés szerint adagoljuk), majd szórjuk meg fahéjas cukorral.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süssük meg.
  6. Porcukrozzuk, ha kihűlt.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 103
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Anett házias ízei

Mióta szakács: 2013.03.27.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilvás pite, fahéjas szilvás lepény, fahéjas-cukros szilvás pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

455
tojás 2 db
vaj 10 dkg
napraforgó olaj 1 dl
cukor 5 dkg
friss élesztő 15 g
finomliszt 40 dkg
tej 3 dl
szilva 40 dkg
fahéj 2 kávéskanál
porcukor 1 ek