Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás lepény kinguci konyhájából

Szilvás lepény kinguci konyhájából
Szilvás lepény kinguci konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Előszedtem dédnagymamám megfakult, megsárgult kisfüzetét (könyv, de receptfüzet a neve), mondom amit eddig kipróbáltam belőle, az nagyon jó volt. Hát ezt is megcsináltam, annyi változtatással, hogy a diót én kihagytam, mi nem nagyon szeretjük. Hát megettük, a gyerekek imádták, de nekem nem nagyon jött be. Gyanítom, hogy a háborús időkből való lehet :D. Mikor gyorsan valamit a semmiből kellett az asztalra varázsolni. Nem az a tipikus édesség, aki a tömény édeset szereti, annak nem ajánlom.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ja még annyit hozzátennék, hogy a sütési hőfoknál ugye 180 fokot írtam. Amikor betesszük a tésztát, akkor forró sütőben sütöttem kb. öt percig, míg megnőtt, aztán levettem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből, vajból, tojássárgájából, tejföllel, cukorral, sóval tésztát gyúrunk, melybe az élesztőt elmorzsolva adagoljuk.
  2. A tésztát jól kidolgozzuk, majd ujjnyira nyújtjuk.
  3. Zsírozott sütőlemezre tesszük, a tetejét elsimítjuk, és megmosott, magozott félszilvákkal rakjuk ki.
  4. Beszórjuk a a szilvákat cukorral kevert darált dióval.
  5. Fél óra hosszat meleg helyen pihentetjük, kelesztjük a tésztát, majd forró sütőben kisütjük.
  6. Kocka vagy tégla alakú darabokra vágjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 294
elküldve: 2
receptkönyvben: 27
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

kinguci1983

Mióta szakács: 2012.06.27.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vajas pite szilvával, szilvás pite, kelt szilvás lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

537
finomliszt 30 dkg
vaj 10 dkg
tojássárgája 2 db
tejföl 1 dl
élesztő 2 dkg
1 csipet
cukor 3 dkg
szilva 1 kg
dió 5 dkg
porcukor 5 dkg