Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás lepény Pancsika konyhájából

Szilvás lepény Pancsika konyhájából
Szilvás lepény Pancsika konyhájából
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc gyümölcsöm a szilva, és ráadásul a 0-ás vércsoportom egyik fogyasztható gyümölcse.:)

hozzávalók / 8 adag

Szilvához

  • 1 kg szilva
  • 2 kávéskanál fahéj
  • 2 púpozott ek porcukor
  • 2 dkg vaj (felolvasztva, és a legvégén keverjük a cukros-fahéjas szirupba, majd locsoljuk meg a szilvákat)

Vajas lepényhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szilva: megmossuk, kimagozzuk a szilvákat, félbevágjuk, és egy tálba tesszük. Beleszórjuk a porcukrot, a fahéjat és jól összekeverjük. (Ha levet enged a szilva, a megmaradó cukros-fahéjas szirupot félrerakjuk, mert ezzel + a 2 dkg olvasztott vajjal fogjuk meglocsolni a szilvákat.)
  2. Tészta: szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk, félretesszük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, majd a puha vajjal is. Beleszitáljuk a sütőporral kevert lisztet, és simára dolgozzuk, legvégül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
  3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, majd sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen szétoszlatjuk a tésztát. A tetejére egyenként picit belenyomkodjuk a szilvákat, szorosan egymás mellé, a magházukkal felfelé forgatva, és körülbelül 30-35 percet sütjük.
  4. Ezután kivesszük a sütőből, és a megmaradt fahéjas szirupba keverjük a felolvasztott 2 dkg vajat. A szilvák magházába teszünk egy keveset, vigyázva, hogy ne áztassa el a tésztát. Ezután még körülbelül 15 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 691
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Szilvás pite, fahéjas szilvás pite, házi szilvás lepény, vajas pite szilvával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

522
szilva 1 kg
fahéj 2 kávéskanál
porcukor 2 púpozott ek
vaj 2 dkg
tojás 4 db
vaj 20 dkg
cukor 20 dkg
finomliszt 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
himalája só 1 csipet
sütőpor 1 csomag