Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás-mákos lepény

Szilvás-mákos lepény
Szilvás-mákos lepény
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagymamámtól tanultam azt a receptet (ő "kvecsa" kalácsnak nevezte). Ha épp nincs otthon egész szilva, akkor a szilvalekvár is jó rá. Csak terítse be az egész tésztát. Annyi mákot szoktunk rárakni, hogy ne látszódjon ki a szilva.

hozzávalók / 4 adag

A lepényhez

A cukros mákhoz

ajánlat

Bableves vagy gulyásleves után igazán jól esik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt cukrozott langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót, majd jól kidolgozzuk a tésztát.
  3. Duplájára kelesztjük, majd nagy gáztepsibe tesszük.
  4. A fél szilvákat a tészta tetejére sorban rátesszük úgy, hogy a héja legyen felfelé. 
  5. Megszórjuk darált cukrozott mákkal. Kicsit rá is lehet nyomni.
  6. Forró sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 433
elküldve: 7
receptkönyvben: 225
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Arthemis

Mióta szakács: 2011.10.13.
32 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
szezon: ősz
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvás kelt tészta mákkal, szilvás-mákos kelt lepény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hemos
hemos Tue, 2014-08-12 09:28

Szia!
Ez a gáztepsi megzavart. Az melyik? Mekkora?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2012-08-27 16:48

De régen keresem ezt a receptet!! Annak idején a barátom nagymamája sütötte, azóta szeretnék ilyet csinálni (és enni :))). Nagyon köszönöm.

Arthemis77
Arthemis / Arthemis77 Fri, 2012-08-31 15:06

A mamámnak kell köszönni, mivel tőle tanultam.;) bízom benne ha nem is pont ugyanaz az íz, de hasonlítani fog rá.

1199
finomliszt 50 dkg
élesztő 2 dkg
tojássárgája 2 db
tej 3 dl
disznózsír 6 ek
porcukor 5 dkg
1 csipet
szilva 50 dkg
mák 20 dkg
porcukor 10 dkg