Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás málé búzalisztből

Szilvás málé búzalisztből
Szilvás málé búzalisztből
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A neten talált recept kissé átformálva. Tudom, hogy az eredeti kukoricalisztből készül, de ha nincs otthon, a búza is megteszi. Igazán gyors és finom csemege.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőporos lisztet, a tejfölt, a tojásokat, az étolajat, a fahéjat, a porcukrot és a sót jól összedolgozzuk robotgéppel. Ezáltal egy palacsintatésztához hasonló, de jóval sűrűbb állagú tésztát kapunk, amit - egyenletesen elosztva - sütőpapírral bélelt 35x26 cm méretű tepsibe öntünk.
  2. A szegfűszeggel eltett szilvabefőttet egy szűrő segítségével lecsepegtetjük, és a tészta tetejére sorba rendezzük.
  3. A tészta tetejét sütés előtt még átkenjük étolajjal.
  4. 180 C fokon (kb. 30 perc alatt) készre sütjük, amíg kicsit megbarnul a teteje (fogpiszkálóval ellenőrizzük). Ha a közepébe szúrva marad rajta tészta, akkor még nem jó.
  5. Porcukorral tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 35x26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 159
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Budai Brigi

Mióta szakács: 2009.01.05.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Szilvás málé, szilvás kocka, szilvás sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

976
finomliszt 30 dkg
tejföl 500 ml
tojás 4 db
napraforgó olaj 1 dl
1 késhegynyi
szilva 1 kg
fahéj 1 tk
porcukor 10 dkg
sütőpor 1 kávéskanál