Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás-mandulás süti

Szilvás-mandulás süti
Szilvás-mandulás süti
101 perc / előkészület: 30 perc főzés: 6 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudja, hogy a kedvenc gyümölcsöm a szilva... Hát képes volt beállítani egy kosárra valóval... Ez sült ki belőle... Egy újabb régi, kedvenc recept. :-)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A habhoz

A szilvamártáshoz

ajánlat

Ha jót szeretnétek nasizni, ezt MINDENKÉPP ajánlom. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Darált mandulát, lisztet, sütőport összekeverjük.
  2. Habosra keverjük a cukrot, vaníliás cukrot, vajat.
  3. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, citromhéjat, aztán a rummal, tejjel váltogatva a száraz összetevőket.
  4. Zsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk.
  5. Kirakjuk a tésztát bőségesen felfelé fordított szilvaszemekkel, 4 ek cukorram szórjuk.
  6. Betesszük a sütőbe 45 percre sülni.
  7. Habot készítünk: a tojásfehérjét sóval, cukorral fényesedésig verjük, hozzáadjuk a citromlevet, fahéjat.
  8. Kivesszük a tepsit a sütőből, a nyomózsákba tett habbal a süti tetejére duci csíkokat húzunk.
  9. Megszórjuk mandulával, 15-20 percig ropogósra sütjük.
  10. Szilvamártással tálaljuk: a szilvát, cukrot, citromhéjat, fahéjat, szegfűszeget, bor felét kis lángon forraljuk.
  11. A bor másik felében elkeverjük a keményítőt, ezt a szilvához öntjük, 1 percig sűrítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30×40 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 253
elküldve: 4
receptkönyvben: 52
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lilapipacs

Mióta szakács: 2012.07.03.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: ősz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvamártásos sütemény, vörösboros mártásos sütemény, szilvás süti mandulával

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs Sun, 2013-09-01 19:48

Kedves Értetlen!

De mennyire király!
Favorit gyümölcsöm!
:-)
Ha szeretnéd, dobok fel új receptet. Természetesen szilvából. ;-) ;-)

G.

Értetlen
Értetlen Sat, 2012-10-20 19:57

Már kétszer megcsináltam. Tényleg szenzációs, ilyen kevés munkával ennyire jót csinálni. Mivel már nincs jó szilva ma jonatán almával is kipróbáltam. Nem bántam meg. :)

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs Sun, 2012-10-21 13:13

Kedves "Értetlen"!

Hm, remélem azért értetlen, mert értetlen, amiért ennyire nyami ízeket lehet készíteni ily egyszerűen.
Ugye körülbelül tudod mire gondolok. :-D
Nagyon boldoggá tettél, amiért megosztottad: "Nem bántam meg. :)"
Szép napot!

Lilapipacs

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs Mon, 2012-09-24 19:59

Kedves Évi néni!

Valóban szenzációsan jó süti. :-)
Támogatom az elkészítését, tutira élvezetes a fogyasztása.
Engem mindig lenyűgöz.

G.

1504
szilva 1.5 kg
mandula 150 g
sütőpor 6 g
finomliszt 180 g
tojás 2 db
citromhéj 1 ek
vaj 100 g
cukor 100 g
vaníliás cukor 10 g
rum 3 ek
tej 1 dl
mandula 50 g
cukor 4 ek
sertészsír 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tojásfehérje 4 db
1 csipet
cukor 250 g
fahéj 1 kk
citromlé 1 fél citromból nyert
szilva 500 g
félszáraz vörösbor 2.5 dl
cukor 50 g
citromhéj 1 db
fahéj 1 kk
szegfűszeg 1.2 kávéskanál
étkezési keményítő 2 evőkanál