Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás-marcipános kalács

Szilvás-marcipános kalács
Szilvás-marcipános kalács
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Kifőztük táblamagazin most megjelent, szeptemberi számában találtam tegnap... és nem tudtam ellenállni! A kalács gyönyörű, ünnepi és fantasztikus ízharmóniát érezhet, aki végül is elkészíti.

Az eredeti recept kétféle tönkölyliszttel készült, az arányok pedig: 30 dkg fehér tönkölyliszt és 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben, egy kis kanál cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadunk egy csipet sót, a két egész tojást, a vajat, a vaníliás cukrot, és a felfuttatott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk, majd langyos helyen másfélszeresére kelesztjük.
  3. Ha megkelt, lisztezett felületen átgyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk. A részeket nyújtsuk kb. 40 cm hosszú és 10 cm széles csíkra, és reszeljük rá a marcipánt. Tekerjük fel hosszában, mint egy bejglit, majd a tortaforma közepén elkezdve tekerjük fel, mint egy csigaházat. :) A maradék két résszel is így járunk el, és folytatjuk a forma kitöltését. (Az sem baj, ha marad két-három centi a forma és a tészta között, így nem lesz annyira magas mint az enyém... és talán sütés után is látszani fognak a tekervények! ) :)
  4. A szilvát négyfelé vágjuk, és a gerezdeket a csigavonal mentén, szorosan a tésztába szurkáljuk. A végén úgy kell kinéznie, mint egy virág zárt szirmai! :)
  5. Előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 604
elküldve: 4
receptkönyvben: 65
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Margó

Mióta szakács: 2010.10.24.
28 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: spanyol
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

marcipános kalács, szilvás kalács, kelt kalács marcipánnal és szilvával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Mon, 2012-11-05 07:03

Kedves Margó! Nem vagyok oda az edessegekert, de ez szuper jol hangzik es nagyon látványos lehet! MENTETTEM, köszönöm! Üdv, Torma:)

Morgan
Margó / Morgan Mon, 2012-11-05 17:46

Kedves Torma!
Nagyon szívesen, valóban mutatós kis kalács, és különleges aromát kap a marcipántól, sajnos nem sikerült egészben lefotózni.....:)))
Remélem ízleni fog!!!
Üdv.:
Margó

498
finomliszt 40 dkg
élesztő 2.5 dkg
tej 1.8 dl
nádcukor 5 dkg
1 csipet
tojás 2 db
vaj 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
szilva 0.5 kg
marcipán 10 dkg