Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás mascarponekrém

Szilvás mascarponekrém
Szilvás mascarponekrém
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekem most amarettinim volt itthon, de elkészíthetjük babapiskótával is. Egy finom desszert a szilvaszezonra. A szilvás ragut ízesíthetjük kevés fahéjjal is, ha pedig a ragu túl híg, sűrítsük be kevés vízzel elkavart étkezési keményítővel. A cukor mennyiséget csökkenthetjük, illetve növelhetjük attól függően, hogy mennyire édesre szeretjük.

hozzávalók / 4 adag

A szilvához:

A mascarponekrémhez:

Azonkívül:

Szólj hozzá!

elkészítés

A szilvához:

  1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, szeletekre vágjuk, majd a borral és a cukorral felfőzzük. Közepes hőmérsékleten kb. 5 percig főzzük.
  2. Az amerettinit elosztjuk 4 pohár aljára, rákanalazzuk a forró szilvát a levével együtt, hagyjuk hűlni.

A mascarponekrémhez:

  1. A mascarponét simára keverjük a túróval és a kétféle cukorral, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
  2. A krémet csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk, és a kihűlt szilvára nyomkodjuk, tálalásig hűtőben tároljuk.
  3. Tálalás előtt megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 463
elküldve: 4
receptkönyvben: 80
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilvás krém amarettinivel, mascarponekrém, szilvás mascarponekrém amarettinivel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

463
szilva 400 g
cukor 3 ek
vörösbor 100 ml
mascarpone 125 g
tehéntúró 125 g
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 2 ek
habtejszín 125 g
keksz 60 g
cukor 1.5 ek
fahéj 0.5 tk