Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás narancstorta

Szilvás narancstorta
Szilvás narancstorta
70 perc / előkészület: 45 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a szilvát, szerencsére volt még a fagyasztóban őszről bebunkerolt :-) mirelit szilva. Sokáig gondolkodtam, mi legyen a sorsa ennek a drága kincsnek :-))), míg meg nem akadt a szemem egy német magazin szemet gyönyörködtető téli torta receptjén szilvával és naranccsal. Az ötlet megvolt, a receptet leegyszerűsítettem, de így is isteni finom volt a szilva-narancs kombináció.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A szilvás habhoz

A narancsos habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált diót zsiradék nélkül alacsony hőfokon picit pirítsuk meg, a vajat olvasszuk fel, és hagyjuk mindkettőt picit hűlni.
  2. A tojások fehérjét és sárgáját válasszuk szét, a fehérjét verjük kemény habbá. Egyenként adjuk hozzá a sárgáját.
  3. A lisztet, diót, sütőport, narancs lereszelt héját vegyítsük össze, és váltva az olvasztott vajjal keverjük óvatosan a tojásos masszához.
  4. Süssük a piskótát kb. 20-25 percig, ha kihűlt, vágjuk középen 2 egyenlő tortalapra.
  5. Közben készítsük el a gyümölcshabokat. Mindkét zselatint külön-külön hideg vízzel keverjuk el és hagyjuk állni, míg megduzzadnak.
  6. A szilvahabhoz turmixoljuk össze a szilvát, cukrot, fahéjat, narancslevet és mézet, majd egy edényben melegítsük meg.
  7. Az egyik adag megduzzadt zselatint mikrohullámú sütőben, alacsony fokozaton meglangyosítjuk, teszünk bele a szilvás püréből 2-3 evőkanállal, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletüket, majd az egészet a püréhez keverjük.
  8. A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan a szilvás masszához keverjük.
  9. A narancshabhoz keverjük össze a narancsok levét, joghurtot. Ide tegyük bele a másik zselatint az előbb leírt módon melegítve és hőfok kiegyenlítésével, majd a felvert tejszínhabot is.
  10. A torta összerakása: tortalap, szilvás hab, majd rátesszük a második tortalapot, narancshab.
  11. A tortánkat ízlés szerint tejszínhabbal, gyümölccsel, csokival stb. dekorálhatjuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 546
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

szanten

Mióta szakács: 2013.01.11.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

szilvahabos narancstorta, narancsos-szilvás torta, fahéjas szilvás narancstorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

544
tojás 3 db
1 csipet
narancshéj 1 narancsból nyert
cukor 125 g
vaníliás cukor 1 csomag
dió 50 g
finomliszt 100 g
sütőpor 0.75 csomag
vaj 50 g
szilva 500 g
cukor 3 ek
fahéj 0 ízlés szerint
méz 75 g
habtejszín 250 g
zselatin 20 g
narancslé 2 narancsból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
joghurt 500 g
habtejszín 250 g
zselatin 20 g