Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás ötfűszeres kacsamell

Szilvás ötfűszeres kacsamell
Szilvás ötfűszeres kacsamell
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Időnként elkap a mélyhűtő kiürítés kisördöge, és ilyenkor ami épp a kezembe akad, az kerül a serpenyőmbe.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsamelleket megmossuk, szárazra töröljük. A bőrét beirdaljuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ötfűszer keverékkel.
  2. A kacsamelleket körberakjuk a szilvával, amit megszórunk kevés fahéjjal.
  3. A grillsütőt 250 fokra melegítjük. Amikor már forró, betoljuk a kacsamellet, és 8 percig sütjük, majd megfordítjuk, és a bőrös felére 1-1 kanál mézet csurgatunk, és úgy sütjük további 7-8 percig.
  4. Tálalásnál grillezett polentát adtam hozzá.
  • sütési hőfok: 250°C
  • tepsi mérete: 25x20 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 861
elküldve: 3
receptkönyvben: 53
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szilvás mézes kacsamell, mézes kacsamell fahéjas szilvával, grillezett kacsamell

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-04-05 18:47

Imádom a polentát. Végül is amiatt készítettem ezt el. Meg nem is volt energiám sokáig tüsténkedni a konyhába és ez gyors megoldás volt. Vass

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-04-05 11:31

Vassika, ebből egy jót tudnék enni bármikor...:))) jó párosítás a polentával...T

497
kacsamell 40 dkg
kínai ötfűszer-keverék 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
szilva 10 db
méz 2 ek