Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás parfé

Szilvás parfé
Szilvás parfé
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a parférecept az idei nyáron már számos változatban elkészült. Az ízesítésnek csak a fantázia szab határt. A szilvás változat egy kísérlet volt a részemről, mert fagylaltozókban viszonylag ritkán kapni ilyen ízben fagyit, de mivel most rengeteg szilva van a fákon, gondoltam, megpróbálkozom vele. Nagy sikere lett :):)!!!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát ízlés szerinti cukorral és fahéjjal összeturmixoljuk.
  2. A porcukrot és a két tojást gőz felett addig verjük robotgéppel, amíg habos nem lesz.
  3. Felverjük a tehszínhabot is, és a már kissé kihűlt tojásos-porcukros habhoz forgatjuk. A habba apróra tört háztartási kekszet keverünk.
  4. Egy műanyag tálba felváltva rétegezzük a kekszes habot és a szilvapürét. Ezután fagyasztóba tesszük, és kb. 2-3 óra múlva kellően megfagy, és fogyasztható.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 563
elküldve: 3
receptkönyvben: 90
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kingus

Mióta szakács: 2012.08.01.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: házi fagyi, fagyitorta, sorbet, fagyikehely, karamellfagyi, vaníliafagyi, gyümölcsfagyi

egyéb elnevezések

tejszínes parfé szilvával, fahéjas szilvás parfé, parfé szilvával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

367
tojás 2 db
habtejszín 2.5 dl
porcukor 7.5 dkg
szilva 6 db
fahéj 0 ízlés szerint
cukor 1 ek
háztartási keksz 5 db