Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás pite Évi néni konyhájából

Szilvás pite Évi néni konyhájából
Szilvás pite Évi néni konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a süteményt tényleg a maradékokból raktam össze. Amit találtam otthon, és úgy gondoltam, az én ízlésemben összeillik, azt beletettem. Mindenki nagyon ízletesnek találta.

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Töltelék

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A jéghideg vajat és tészta többi hozzávalóját robotgépben hirtelen összegyúrjuk. Fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A pihentetett tésztát 2/3-1/3 részre osztjuk. A nagyobbikat kinyújtjuk akkorára, hogy egy 26 cm-es piteformát betakarjon, az oldalait is fedve.
  3. A piteformát kivajazzuk, meghintjük vékonyan liszttel, és belefektetjük a tésztát. A kilógó széleit lecsipkedjük.

Töltelék

  1. A diót durvára vágjuk, és a tésztán egyenletesen elterítjük.
  2. A szilvát megmossuk, szárazra töröljük, félbevágjuk, kimagozzuk. A fél szilvákat a dió tetejére fektetve beborítjuk a tésztát. Megszórjuk fahéjjal, kardamommal, szegfűszeggel. (Aki nagyon édes szájú, kicsit megcukrozhatja, de a pudingban is van bőséggel cukor.)
  3. A joghurtot és a pudingport robotgéppel kikeverjük, majd a szilva tetején egyenletesen elterítjük.

Tetejére

  1. A maradék tésztát kinyújtjuk akkorára, hogy eltakarja a piteformát. Széleit itt is a sütőformához igazítjuk.
  2. A tésztát megkenjük a maradék tojásfehérjével. Megszórjuk mandulapehellyel és egy púpozott evőkanál cukorral.
  3. 170 fokos sütőben hőlégkeverésen fél óra alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26x26 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 833
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

szilvás lepény, diós szilvás pite, fűszeres szilvás pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

314
finomliszt 25 dkg
gyümölcscukor 3 dkg
vaj 10 dkg
tojássárgája 1 db
tejföl 1 ek
1 csipet
vanília kivonat 1 kávéskanál
citromhéj 0.5 citromból nyert
sütőpor 1 kk
dió 5 dkg
szilva 50 dkg
fahéj 1 teáskanál
szegfűszeg 2 csipet
kardamom 1 kk
görög joghurt 4 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
tojásfehérje 1 db
mandulapehely 2 ek
gyümölcscukor 2 dkg