Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás pite Kati mamától

Szilvás pite Kati mamától
Szilvás pite Kati mamától
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamáink nagy műgonddal és a világ legegyszerűbb alapanyagaival készítettek nekünk a legistenibb sütiket. Nemrégiben a Balatonnál is egy ilyen szilvás pitét kóstolhattunk Kati mamától. A süti tésztáját szinte mindenhez lehet használni, bármilyen gyümölcs kerülhet rá. Próbáljátok ki ti is!

hozzávalók / 8 adag

Tésztához

Feltéthez

ajánlat

Ajánlom azoknak, akik szeretik a tipikus nagyis recepteket!

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A összes alapanyagot tegyük egy tálba és morzsoljuk össze. Ezután addig gyúrjuk, míg össze nem áll. Nem kell sokáig gyúrni, pont elég, ha szépen egyben marad.
  2. Alaposan belisztezett deszkán akkorára nyújtsuk, amekkora a tepsink mérete. A tésztát kb. 1-2 cm vastagra hagyjuk. Kati mama egy nagy szögletes tepsiben készítette el ezt a receptet. A tepsi mérete kb. 40x40 cm volt.
  3. Ez egy alaptészta erre kerül majd rá a szilva, de működik almával, körtével, amivel csak szeretnénk.

Feltéthez

  1. A szilvákat megmossuk, félbe vesszük és kiszedjük a magjukat. Vegyünk elő egy nagy tepsit, és rendezzük őket vágott oldalukkal felfelé, majd toljuk be 160 fokra előmelegített sütőbe 20-30 percre. Erre azért van szükség, hogy a gyümölcs ne áztassa át később a tésztát.
  2. Miután a gyümölcsök megaszalódtak, egy kanállal terítsük szét a tésztánk tetején, majd szórjuk meg cukorral és fahéjjal.
  3. Ezután toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe 20-30 percre. Annyi időt töltsön a sütőben, hogy szúrópróbához használt villa ágain a tészta morzsás legyen.
  4. Miután elkészült, szórjuk meg egy kis porcukorral, vágjuk szögletes szeletekre, és igyunk meg hozzá egy jó csésze kávét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 200 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 796
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1204 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pite , gyümölcsös pite

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

610
finomliszt 40 dkg
cukor 18 dkg
margarin 30 dkg
tojássárgája 4 db
sütőpor 2 teáskanál
1 csipet
szilva 25 dkg
cukor 3 ek
fahéj 1 ek
porcukor 3 ek