Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás pite klasszik

Szilvás pite klasszik
Szilvás pite klasszik
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sose voltam nagy pitesütő, nálam a quiché a csúcs, mivel egyszerű és laktató. A hétvégén szép szilvát láttam, és mivel a családban senki nem eszi nyersen, úgy dönöttem a legjobb alkalom, hogy kalsszikus szilvás pitét csináljak, mint egy amerikai anyuka. Így a mértékegységek is csészében értendők, ami kb. 230 ml. A receptet többféle forrás felhasználásával készítettem.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A feltéthez

ajánlat

Természetesen szükséges egy pitesütő forma, az enyém 28 cm-es.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, cukrot, sót egy nagy tálba öntjük, és a margarint belemorzsoljuk. Apránként csurgatjuk hozzá a vizet, miközben tészát gyúrunk belőle. Amikor összeállt, és csomómentes a tészta, akkor elfelezzük, és a két gömböt folpackba csomagoljuk, majd fél órára vagy többre hűtőbe tesszük.
  2. Előmelegítjük a sütőt. Megmossuk a gyömölcsöket, és lecsepegtetjük. A szilvát kimagozzuk, és apróra vágjuk, az almát meg is hámozzuk, és úgy vágjuk apróra. Az áfonyával együtt egy nagy tálba öntjük az egészet, és alaposan összekverjük a cukorral, sóval, kukoricakeményítővel és vaníliás cukorral.
  3. Kör alakúra kinyújtjuk a kihűlt tészát, és a piteformába igazítjuk. Úgy csináljuk, hogy körben kicsit túllógjon a formán.
  4. Megtöltjük a formát a gyömölcsös keverékkel, majd kinyújtjuk a másik felét is a tésztának. A pite tetejére igazítjuk, és összecsipkedjük a végét.
  5. A tojást és a tejet összekeverjük, megkenjük vele a pite tetejét, majd megszórjuk a 4 ek cukorral.
  6. Fogunk egy éles kést, és csíkokban elvágjuk a tésztát, kicsit széthúzogatjuk. Kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Akkor szeleteljük, ha teljesen kihűlt, különben elfolyik a töltelék.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 675
elküldve: 7
receptkönyvben: 38
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

nopara

Mióta szakács: 2010.04.18.
45 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsös pite, amerikai pite, almás-szilvás-áfonyás pite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-09-17 10:36

Kedves nopara!

Dehogynem, sikerült a kép, az hívta fel a figyelmet magára az ételre, mert sok hasonlót láttam, és ettem, ezért olvastam el, és készítem is, holnap, most még van fincsi szilvám.:-O
Éva-Anyóca

493
finomliszt 2.25 bögre
cukor 1 ek
1 tk
margarin 150 g
víz 153 ml
tojás 1 db
tej 1 ek
cukor 4 ek
szilva 350 g
alma 1 db
áfonya 8 dkg
cukor 1 bögre
kukoricakeményítő 0.25 bögre
1 tk
vaníliás cukor 1 csomag