Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás pite Vicaboca konyhájából

Szilvás pite Vicaboca konyhájából
Szilvás pite Vicaboca konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilvás pitét szerettem volna készíteni, lehetőleg csökkentett szénhidráttartalommal, és jó sok gyümölccsel.

hozzávalók / 8 adag

tészta

töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadunk kb. 1/2 dl hideg vizet, és gyorsan összegyúrjuk. Betesszük a hűtőbe pihenni.
  2. A szilvát kimagozzuk, feldaraboljuk, feltesszük főni. Ízesítjük a gyömbérrel, citromlével, cukorral, ízlés szerint lehet bele tenni fahéjat vagy esetleg szegfűszeget is. Besűrítjük kicsit a keményítővel.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből. Egy kis darab kivételével piteformába nyújtjuk (én lusta módon csak belenyomkodom).
  4. Betesszük a sütőbe (180 fok) 10 percig elősütjük.
  5. Az elősütött tésztára ráöntjük a tölteléket. A tetejére a maradék tésztából rudakat sodrunk, így rácsozást készítünk a tetejére. Visszatesszük a sütőbe, és kb. még 20 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 151
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicaboca

Mióta szakács: 2015.03.19.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilvás rácsos, rácsos pite, rácsos szilvás süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

223
teljes kiőrlésű liszt 20 dkg
margarin 10 dkg
víz 0.5 dl
szilva 60 dkg
gyömbérpor 1 csipet
barna cukor 2 csapott ek
étkezési keményítő 1 evőkanál
citromlé 1 citromból nyert