Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás pozsonyi kocka

Szilvás pozsonyi kocka
Szilvás pozsonyi kocka
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zöldborsós csirkeraguleves mellé készült, nagyon tartalmas édesség. Tetszés szerinti szezonális gyümölccsel, lekvárral dúsíthatjuk.
Aki diétázik, messze kerülje!:-)
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tokaji aszú illik mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát vízbe áztatjuk 2 órára.
  2. Kimagozzuk a szilvát.
  3. Megfőzzük a tésztát, leszűrjük, a mákot összekeverjük kb. a fele cukorral. (2 evőkanálnyi mákot tegyünk félre!)
  4. A tojások sárgáját habosra keverjük 12 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, tejföllel, és a citromhéjjal.
  5. Hozzáadjuk a csipet sóval habbá vert fehérjét, majd beleforgatjuk a főtt, langyos tésztát és a mazsolát.
  6. Vajjal kikent tepsibe öntjük a massza felét, ezt megszórjuk cukros mákkal.
  7. A mákos réteget kirakjuk félbevágott,kimagozott szilvával és meglocsoljuk mézzel.
  8. Ráöntjük a maradék tésztás keveréket, előmelegített sütőben sütjük kb. fél órát.
  9. Kockára vágva, langyosan, porcukros mákkal meghintve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 905
elküldve: 8
receptkönyvben: 193
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvás-mákos pozsonyi kocka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1664
tészta 50 dkg
tojás 6 db
tejföl 45 dkg
mák 25 dkg
szilva 12 db
cukor 25 dkg
porcukor 2 ek
méz 3 ek
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 5 dkg
vaj 5 dkg