Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás pulykamellel töltött padlizsán

Szilvás pulykamellel töltött padlizsán
Szilvás pulykamellel töltött padlizsán
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pénteki metró újság konyha rovatában leltem. Bizonyára nem csak nekem tetszett meg a padlizsán-szilva kombináció, de ha valaki nem olvasta volna...:-) "A Két cica konyhája" alkotása.

Különlegesen finom, pikáns, melengető. Érdemes megkóstolni.

Hús nélkül is nagyon el tudom képzelni!!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pita vagy rizs jöhet mellé szerintem, bár mi magában ettük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra, a pulykamellet kisebb kockákra vágjuk.
  2. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig sütjük.
  3. Ízlés szerint fűszerezve, kevés vízzel vagy fehérborral közepes lángon puhára pároljuk.
  4. Közben a szilvát kimagozzuk, felaprítjuk.
  5. A diót durvára törjük, száraz serpenyőben megpirítjuk.
  6. A padlizsánokat hosszában félbevágjuk, belsejét kivájjuk, és szintén felkockázzuk.
  7. A puha húshoz keverjük a padlizsánkockákat, pár percig együtt pirítjuk.
  8. A tűzről levéve jöhet bele a szilva és a dió. (Az eredeti recept szerint egy nyers tojás is.)
  9. A fél padlizsánokat kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk, és megtöltjük a raguval.
  10. Kb. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 004
elküldve: 3
receptkönyvben: 238
elkészítve: 18/19
Facebookon megjelent: -

szakács

tenger

Mióta szakács: 2011.02.27.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pikáns padlizsán töltve, fűszeres padlizsán szilvával és pulykával töltve

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Thu, 2013-09-26 03:02

Kedves Tenger, en is nagyon szeretem a padlizsant es ez a recept nekem is nagyon tetszik. Koszi!

tenger
tenger / tenger Wed, 2013-09-25 22:19

Már érdemes volt feltenni, örülök, hogy tetszik. :-) A padlizsán nálam is naponta jöhetne. Még az ősszel megcsinálom hús nélkül is, hogy még jobban érvényesüljön a szilva-padlizsán duó.

Láttam a szépséges frankfurti koszorúdat, várok a következő ünnepi alkalomra, hogy elkészítsem!

286
padlizsán 2 db
pulykamell 25 dkg
szilva 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
dió 4 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek