Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás rakott palacsinta

Szilvás rakott palacsinta
Szilvás rakott palacsinta
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elkészítettem már meggybefőttel és barackkal is, nagyon finom, de bármilyen gyümölcs jó hozzá.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát összefőzzük a cukorral és 0,5 dl vízzel pár percig, majd hozzákeverjük az 1 dl vízben elkevert pudingport, és sűrűsödésig főzzük.
  2. Amíg hűl, a palacsintákat az ismert módon kisütjük.
  3. A kész apalcsintákat megtöltjük a szilvás  töltelékkel, és feltekerve 3-4 darabra vágjuk, így állítjuk egy hőálló sütőtálba.
  4. Az öntet hozzávalóit keverjük habosra, (nem kell a tejszínt felverni) és öntsük a palacsintákra, majd süssük 120 fokon 20 percig.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 800
elküldve: 7
receptkönyvben: 398
elkészítve: 9/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Márti

Mióta szakács: 2010.02.08.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvás tepsis palacsinta, szilvakrémes rakott palacsinta, rakott palacsinta szilvakrémmel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2012-10-17 10:49

Kedves Márti !
Imádjuk a szilvát és ezt a változatot nem ismerem.
Mentem a kipróbálandó receptek sorába. Köszönöm ! Üdv: Anci

Mártika2
Márti / Mártika2 Tue, 2012-10-16 19:37

Szia! Én legalább 150-160 fokon sütöm. Szép színe legyen, az a lényeg. Egészségetekre.

Nyékinyuszimama
Nyékinyuszimama Tue, 2012-10-16 17:37

Kedves Márti.Szeretném elkészíteni,mert nagyon jól hangzik!A sütési hőfok nincs elírva?120 fok?
köszönöm

754
finomliszt 20 dkg
tojás 2 db
tej 4 dl
szódavíz 2 dl
napraforgó olaj 2 ek
1 csipet
cukor 1 csipet
szilva 50 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás pudingpor 2 ek
tojás 2 db
cukor 5 dkg
habtejszín 2.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag