Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás szelet

Szilvás szelet
Szilvás szelet
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alap Lajos Mari receptje, amit a Nők Lapjában találtam pár éve, kicsit módosítva, mint mindig :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gondolom, befőttel is elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és feldaraboljuk tetszés szerint (én négybe vágtam).
  2. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjékből a sóval, és 100 g porcukorral kemény habot verünk.
  3. A margarint a maradék porcukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáit, és a reszelt citromhéjat, ezután belekeverjük a habot, a lisztet, és a rumeszenciát.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a jól összekevert masszát, és belenyomkodjuk a szilvát.
  5. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kivéve és felvágva megszórhatjuk kristálycukorral, porcukorral, vagy fahéjas porcukorral is.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32X36 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 958
elküldve: 8
receptkönyvben: 123
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

palice

Mióta szakács: 2011.02.16.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rumos-fahéjas-szilvás sütemény, szilvás süti

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

edapoe
edapoe Tue, 2012-09-04 13:17

most sül. :) de én raktam bele sütőport is, nem mertem anélkül betenni...

1060
szilva 250 g
finomliszt 250 g
margarin 250 g
porcukor 230 g
tojás 5 db
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
rumaroma 5 ml
1 csipet
fahéj 0 ízlés szerint
porcukor 4 ek