Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás tejfölszelet

Szilvás tejfölszelet
Szilvás tejfölszelet
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a "csak kimérem-összekeverem-sütöm"-típusú sütiket, amilyen ez a tejfölös süti is. Az alaptésztát feldobhatjuk gyümölcsökkel, aszalványokkal vagy csokival, ízlés szerint, változatosan. Legutóbb ezt a szilvás változatot készítettem, de készült már barackkal is.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A szilvapudinghoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A szilvákat kimagozzuk, felkockázzuk. A tészta többi hozzávalóját egy tálba mérjük, és csomómentesre elkeverjük.
  2. Egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, majd a tetejét megszórjuk a gyümölccsel.
  3. 175-180 fokon világosbarna színűre sütjük, amikor még nincs teljesen kész, de már a tűpróbánál nem ragad a tészta.

A krémhez

  1. A krém hozzávalóit egy tálba mérjük, kikeverjük, majd a süti tetejére kenjük, szépen elegyengetve.
  2. Kb. 10-15 percig sütjük, addig, amíg már a krém, ha picit megérintjük az ujjunkkal, nem ragad.
  3. Ha kész, a formába hagyjuk kicsit hűlni.

A szilvapudinghoz

  1. A szilvát kimagozzuk, felkockázzuk, majd egy lábosba rakjuk. Ízesítjük a cukrokkal, a fahéjjal és ízlés szerinti citromlével.
  2. Közepes lángon megpároljuk a gyümölcsöt, majd leturmixoljuk. (Ezután, aki szeretné, át is passzírozhatja egy szitán, eltávolítva az esetleges szilvahéjakat.)
  3. A gyümölcspépet egy mérőkancsóba tesszük, és vízzel kiegészítjük, ha szükséges, hogy 4,5 dl-t kapjunk. Visszaöntjük a lábosba, és közepes lángon felforraljuk, majd besűrítjük a 0,5 dl vízben kikevert pudingporral.
  4. A pudingot óvatosan a tejfölrétegre öntjük, és egy spatulával elsimítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőben 2-3 órát dermesztjük.
  5. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 356
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

KonyhaMalacka

Mióta szakács: 2015.09.29.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szilvás szelet, krémes szilvás sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

571
finomliszt 40 dkg
finomítatlan nádcukor 12 dkg
vaníliás cukor 3 csomag
tojás 4 db
tejföl 40 dkg
sütőpor 0.5 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
mák 3 ek
szilva 6 db
tejföl 60 dkg
tojás 1 db
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
fahéj 1 teáskanál
porcukor 6 dkg
szilva 10 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
finomítatlan nádcukor 6 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromlé 1 citromból nyert
fahéj 1 kávéskanál